avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice garantia de participare pentru procedurile de ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

garantia de participare pentru procedurile de achizitie publica

As dori sa aflu mai multe detalii referitoare la variantele de constituire a garantiei de participare.
In cazul in care particip impreuna cu o alta societate, va afecta procentul garantiei, fiind cunoscut faptul ca un IMM va depune doar 50% garantie din valoarea contractului?
Daca societatea are in actionariat o alta companie care nu este IMM si care depaseste 25% din capitalul social, garantia va ramane de 50% sau va fi de 100%.
Daca doua sau mai multe IMM se asociaza , pentru o licitatie, beneficiaza de reducere a garantiei
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 18:53, 28 Aprilie 2010
Depinde si de cum aveti prevazut in fisa de date la garantie de participare si modul de constituire! Daca nu aveti prevazut atunci intrebati autoritatea contractanta, ptr ca indiferent de raspunsurile noastre depinde de autoritatea contractanta. In cazul in care raspunsul nu vi se pare corect atunci puteti face contestatie!
Daca fiecare asociat este incadrat in categoria imm-urilor, opereaza reducerea de 50%. Nu are relevanta faptul ca per ansamblu, asocierea ar depasi calitatea de imm. Daca un imm vine in asociere cu un alt operator care nu se incadreaza in aceasta categorie, reducerea nu se aplica.
Imi raspunzi conform legii sau asa se practica ?
Nu mi se pare logic ca 2 IMM sa vina in asociere cu 90 mil euro si eu sa particip singur cu 58 mil euro cifra de afaceri si sa nu beneficiez de reducerea garantiei.
Mai trebuie gandita chestia asta.
Oricum, mersi pentru raspunsurile voastre.
subscriu la ceea ce va raspuns colegul Gaina ...care v-a raspuns conform Legii 346/2004...
ba este foarte logic. Oug 34 da dreptul la asociere. conform altor legi imm-urile beneficiaza de reducerea de 50%. prin urmare, pt. ca reducerea sa poata fi aplicata, asocierea trebuie formata doar din imm-uri. cine va impiedica pe dvs. sa veniti in asociere cu un alt imm? cine va impiedica pe dvs. sa veniti cu sustinere din partea unui tert? dupa cum se observa, legea va ofere mai multe posibilitati de a participa la procedura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cifra de afaceri af_krisz af_krisz Buna ziua, Daca o firma participa la o licitatie, care incadreze in categoria IMM, iar cifra de afaceri nu este atat, cat cere in documentatie de ... (vezi toată discuția)
Cuantumul valoric al experientei similare, se poate reduce cu 50% in cazul imm-urilor? ioanacr ioanacr Buna ziua, Cuantumul valoric al experientei similare, se poate reduce cu 50% in cazul IMM-urilor? Va multumesc anticipat pentru un raspuns rapid (vezi toată discuția)
Garantie de participare licitatie cu strigare teodor82 teodor82 Buna ziua. In conformitate cu prevederile art. 16 alin (2) din Legea IMM-urilor nr. 346/2004, IMM-urile beneficiaza de reducerea cu 50% pentru criteriul ... (vezi toată discuția)