avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice cifra de afaceri
Discuție deschisă în Achiziţii publice

cifra de afaceri

Buna ziua,

Daca o firma participa la o licitatie, care incadreze in categoria IMM, iar cifra de afaceri nu este atat, cat cere in documentatie de atribuire , iar o firma sustine cifra de afaceri prin agajament ferm, care nu este in categoria IMM, atunci firma nostra beneficiaza 50%, ( cifra de afaceri) sau nu?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 12:18, 9 Aprilie 2012
Da, firma dumneavoastra beneficiaza de prevederile Legii privind IMM-urile, in ceea ce priveste cifra de afaceri, garantia de participare si cea de buna executie. Sustinatorul tehnic poate sa nu fie IMM. Doar in caz de asociere se solicita ca toti asociatii sa fie IMM pt. a beneficia de reducere.
Imi puteti spune daca exista vreun act normativ care sa prevada expres ca, daca esti IMM beneficiezi de reducerea de 50% la cuantumul garantiei de participare cat si la cifra de afaceri minima ceruta? Intreb deoarece m-am uitat in OUG 34/2006, in HG 925/2006 cat si in legea imm-urilor si nu am gasit nimic in acest sens.
Va multumesc
Legea 346/2004, a IMM -urilor.
Este aplicabila si in cazul achizitiilor publice.
[interventie moderator] Am rugamintea, avand in vedere si regulamentul forumului, ca in vederea obtinerii unui raspuns prompt, intrebarile dvs. sa fie postate prin deschiderea de discutii noi si de asemenea sa nu postati aceeasi intrebare in cadrul mai multor discutii.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia de participare pentru procedurile de achizitie publica pinteafl pinteafl As dori sa aflu mai multe detalii referitoare la variantele de constituire a garantiei de participare. In cazul in care particip impreuna cu o alta societate, ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice - imm iarina_73 iarina_73 Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu o problema. Exista in O.U.G. nr.34 din 2006 modificata un text de lege prin care sa se precizeze faptul ca daca participa ... (vezi toată discuția)
Referitor la indeplinirea cerintei valorice a cifrei de afaceri, de catre un tert sustinator crenguta1963 crenguta1963 Un OFERTANT are calitatea de IMM, dovedita prin documente, iar in cadrul procedurii de atribuire este impusa cerinta valorica privind cifra de afaceri. - ... (vezi toată discuția)