avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Detin o firma neplatitoare de TVA.Este corect ca pentru spatiul inchiriat sa platesc TVA?
Cel mai recent răspuns: cameliaj , utilizator 17:59, 20 Aprilie 2010
Daca TVA-ul apare pe factura, atunci da, este corect. Locatorul Dvs. este probabil platitor de TVA, iar el are obligatia sa emite facturi cu TVA (si nu fara).
Multumesc!
Inchirierea de imobile este scutita de TVA.
Pentru a putea factura cu TVA, proprietarul trebuie sa notifice Administrati Financiara in acest sens.

Cod fiscal art 141 - Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării, al 2) e):
e) arendarea, concesionarea, închirierea şi leasingul de bunuri imobile, cu următoarele excepţii:

1. operaţiunile de cazare care sunt efectuate în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping;

2. închirierea de spaţii sau locaţii pentru parcarea autovehiculelor;

3. închirierea utilajelor şi a maşinilor fixate definitiv în bunuri imobile;

4. închirierea seifurilor;

(3) Orice persoană impozabilă poate opta pentru taxarea operaţiunilor prevăzute la alin. (2) lit. e) şi f), în condiţiile stabilite prin norme
Norme Cod fiscal art 38 al 1)
(3) Opţiunea prevăzută la alin. (1) se va notifica organelor fiscale competente pe formularul prezentat în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice şi se va exercita de la data înscrisă în notificare. O copie de pe notificare va fi transmisă clientului. Depunerea cu întârziere a notificării nu va anula dreptul persoanei impozabile de a aplica regimul de taxare şi nici dreptul de deducere exercitat de beneficiar în condiţiile art. 145 - 1471 din Codul fiscal. Dreptul de deducere la beneficiar ia naştere şi poate fi exercitat la data la care intervine exigibilitatea taxei, şi nu la data primirii copiei de pe notificarea transmisă de vânzător. În situaţia în care opţiunea se exercită numai pentru o parte din bunul imobil, această parte din bunul imobil care se intenţionează a fi utilizată pentru operaţiuni taxabile se va comunica în notificarea transmisă organului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiria este puurtatoare de tva? simonaursu simonaursu Buna ziua. Stiam ca, chiria nu este purtatoare de TVA. Sunt o soc. platitoare de TVA si care nu mai am alte venituri, decât cele din închiriere dar am ... (vezi toată discuția)
Chirie fara tva companie cu mai multe spatii danileo danileo Buna ziua, Avem o firma platitoare de tva care detine mai multe cladiri de birouri, facturand normal cu tva chiria catre chiriasi. Este posibil sa avem ... (vezi toată discuția)
Tva chirie marius1p marius1p buna seara. Am un spatiu inscris pe srl platitoare de tva si este dat in chirie unei sc tot platitoare de tva. Intrebarea este: Eu cand emit factura lunara ... (vezi toată discuția)