avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere contraventionala

Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului contabil la 30.06.2009. Dupa atacarea procesului verbal in instanta se primeste citatie pentru radierea societatii din Reg. Com., incheierea pronuntandu-se la data de 17.12.2009, la mai bine de un an de la pronuntarea dizolvarii si dupa amendarea societatii.
O societate dizolvata mai poate fi obligata la depunerea situatiei contabile?
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 21:10, 13 Mai 2010
Tocmai ca nu s-a depus deloc bilantul la 30.06.2009, insa firma a fost amendata pentru depunerea cu intarziere a bilantului.
Este posibil ca administratorul firmei sa fie obligat sa plateasca amenda in locul firmei dizolvate si radiate?
hornea alina a scris:

Este posibil ca administratorul firmei sa fie obligat sa plateasca amenda in locul firmei dizolvate si radiate?


Nu sunteti deloc clara si / sau consecventa in afirmatii.
Cum adica "sa plateasca amenda in locul firmei dizolvate si radiate?"

Daca firma a fost dizolvată si radiată nu mai exista administrator.
E clar ca exista o greseala.
Contestati PV de contraventie, dar inainte de a-l depune, rugati pe cineva să va verifice afirmatiile si documentele aferente. Eventual, expuneti data sentintei, nr. de inregistrare a ultimului bilant depus de firma, etc.
QCERT a scris:

hornea alina a scris:

Este posibil ca administratorul firmei sa fie obligat sa plateasca amenda in locul firmei dizolvate si radiate?


Este vorba de asociatul unic-administrator al firmei (greseala mea).
Speta e urmatoarea: societatea M este dizolvata pentru nedepunerea bilantului anual la data de 13.10.2008. La data de 12.11.2009 se prezinta agentul constatator de la AFP la sediul firmei si intocmeste pv pentru nedepunerea bilantului la 30.06.2009.La sediul firmei o gaseste pe mama asociatului unic si desi scrie in pv. datele firmei, la asociat scrie datele de identificate (CNP)ale mamei.
Se formuleaza plangere in termen legal, la 25.11.2009 si in timpul procesului, la 17.12.2009 tribunalul dispune si radierea societatii.
Judecatorul acum cere informatii daca asociatul unic poate raspunde pentru sactiunea aplicata societatii. Intrucat amenda aplicata este foarte mare....de aceea aveam nevoie si de alte opinii.
Multumesc.
hornea alina a scris:

sa inteleg ca:
1. Societatea M este dizolvata pentru nedepunerea bilantului anual la data de 13.10.2008. ............. bilantul anual inseama 31.12.2008 ???!!!

2. Dupa aproape un an ....
La data de 12.11.2009 se prezinta agentul constatator de la AFP la sediul firmei si intocmeste pv pentru nedepunerea bilantului la 30.06.2009. #-o e posibil sa fie o prima greseala
La sediul firmei o gaseste pe mama asociatului unic si desi scrie in pv. datele firmei, la asociat scrie datele de identificate (CNP)ale mamei. :stunned: posibil sa fie o a doua greseala

Se formuleaza plangere in termen legal, la 25.11.2009 si in timpul procesului, la 17.12.2009 tribunalul dispune si radierea societatii. CORECT
Judecatorul acum cere informatii daca asociatul unic poate raspunde pentru sactiunea aplicata societatii.
Intrucat amenda aplicata este foarte mare....de aceea aveam nevoie si de alte opinii....

Daca PV a fost scris gresit trebuia anulat in instanta. Atat timp cat nu este fff clara situatia, fara a vedea PV si ultimul bilant depus de greu de dat un sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate Mihaela Hornea Mihaela Hornea Societatea M dizolvata la data de 13.10.2008 prin sentinta tribunalului, a fost amendata la data de 12.11.2009 pentru depunerea cu intarziere a bilantului ... (vezi toată discuția)
Raspundere asociat unic Mihaela Hornea Mihaela Hornea Daca prin conventia de cesiune, GI devine unic asociat si administrator al unei societati, in cazul dizolvarii si ulterior a radierii societatii, acesta [b]va ... (vezi toată discuția)
Sc dat in judecata de orc Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Buna ziua, dragi forumisti, un prieten are o societate comerciala, fara activitate, depune la timp toate documentele necesare ( bilanturi, declaratii ... (vezi toată discuția)