avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire.......posibil caz de boala psihica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire.......posibil caz de boala psihica

Prietenul meu este hartuit de 6 luni de zile de fosta lui prietena.....este o situatie destul de delicata deoarece el este casatorit si are 2 copii si are si are si un statut social care nu ii permite sa aiba scandaluri.....Fata aceasta timp de 6 luni de zile l-a sunat in fiecare zi si ii trimite mesaje intruna spunandu-i ca nu poate sa traiasca fara el.....de fiecare data cand incearca sa ii spuna sa nu il mai caute se isterizeaza si incepe sa tipe si sa se comporte intr-un mod infricosator.....ne este frica sa nu isi faca rau singura dar in acelasi timp suntem satui de abuzurile si de terorismul ei. Prietenul meu nu stie cum sa scape de ea....nu vrea sa ii faca rau si crede sincer ca are nevoie de ajutor psihiatric dar fata respectiva nu doreste acest lucru si este obsedata de el. Nu stim ce sa ne mai facem cum ea si cum sa scpa de sub jugul santajului ei sentimental.....Exista vreo forma legala prin care poate fi tinuta la distanta?
@"donacr3"
Societatea in care traim nu este nici perfecta si nici"puritana",iar pe de alta parte,prietenia unor oameni de sex opus,nu inseamna neaparat si raporturi intime.
In viata,nu este bine sa judecam fapte si acte pe care nu le cunoastem,numai asa ca sa ne asezam pe un"piedestal al moralitatii".
Probabil,ca ati vrut sa scrieti"errare humanum est !

Banuiesc din cele relatate ca prietenul dvs.este angajat al unei institutii de stat,unde se pune si problema moralitatii.
In aceasta situatie,cel mai bine ar fi sa discute,fie el,fie cineva apropiat cu parintii sau cu alti apartinatori ai acelei persoane pentru a solutiona problema pe cale amiabila.
Exista si persoane care in urma unor relatii cu alte persoane,terminate bursc sunt labile psihic,nu neaparat bolnave si au si astfel de manifestari.
Consider ca aceasta ar fi cea mai buna solutie pentru ca in momentul in care se ajunge la politie si eventual in justitie,problema poate capata"dimensiuni publice",care i-ar fi in detriment prietenului dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Daca faceti o plangere penala prealabila avand ca obiect infractiunea de amenintare(odata retrasa , e inlaturata raspunderea penala ) , daca au existat crearea unei temeri serioase , si , ulterior, sa se dispuna masura de siguranta a obligarii la tratament medical sau cea a internarii medicale , in etapa urmaririi penale.
Insa poate cazul de fata nu presupune o asemenea masura coercitiva.Incercati sa luati legatura cu o cunostinta a fetei care sa incerce sa o ajute, explicandu-i ce se intampla printr-o asemenea atitudine.

Aceasta din urma pare cea mai valida solutie.

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire sexuala... FodorBenjamin FodorBenjamin Vă rog să mă ajutați să găsesc o modalitate de a scăpa pe o prietenă de un 'animal'... s-a întâmplat că acest bărbat a reușit să o seducă ... (vezi toată discuția)
Divort mirage08 mirage08 Buna ziua, As vrea sa relatez o situatie reala,delicata si totodata grava: Am o cunostinta,o prietena casatorita . Casnicia lor a ajuns intr-un stadiu in ... (vezi toată discuția)
Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta codita-dorin codita-dorin Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o ... (vezi toată discuția)