avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

patru tineri au plecat cu o masina in toiul noptii si au facut accident....nu a patit nimeni nimic insa masina este praf.....problema mea este urmatoarea... cel care condus masina era minor....si in stare de ebrietate......banuiesc ca el o sa o pateasca rau ...... ma intreb ceilalti 3 tineri (unul dintre ei era major) au de dat in vreun fel socoteala legii? fratele celui care a condus vanduse masina implicata in accident cu 2 sau 3 zile in urma... `soferul` nu a stiu a luat cheile din casa si i`a invitat pe ceilalti 3 la o plimbare in cartier....si s`a intamplat accidentul....deci cel care a condus banuiesc ca o sa fie acuzat de conducere fara permis , in stare de ebrietate, si a pus in pericol viata lui si a celor din masina, si probabil si de furt.....ceilalti nu stiau ca masina respectiva nu era a `soferului`......
Cel mai recent răspuns: n`kara , utilizator 19:47, 21 Aprilie 2010
minorul care a condus masina are 17 ani anul acesta face 18, ceilalti psasageri doi dintre ei au 17 si unul 19 ani.......fratele celui care a condus vanduse masina cu vreo 2 seri inaintea producerii accidentului si din cate am inteles masina era inca la el pentru ca trebuia sa repare ceva la ea......nici soferul minor nu stia ca fratele lui vanduse masina cu atat mai putin ceilalti pasageri.....pe langa asta am inteles ca soferul minor mai luase masina chiar cu acordul fratelui sau si in alte seri ca sa invete sa conduca, pasagerii de 17 ani s`au mai plimbat cu el.......si alte dati .....asa l`au convins pe cel de 19 ani sa urce si el in masina in seara in care s`a produs accidentul ....pe mine ma intereseaza sa aflu daca cel de 19 ani pateste ceva legal vorbind....nu a tainuit nimic....habar nu avea ca masina nu mai era in posesia fratelui soferului, cand a fost intrebat a recunoscut ca s`a uracat in masina doar ca pasager atunci cand au venit sa il invite......fara sa se gandeasca ca cel care conduce nu avea inca carnet, soferul minor i`a spus ca o sa faca un tur de cartier si se vor intoarce acasa ca e masina fratelui sau si ca nu se intampla nimic, doar se plimba......si in sfarsit s`a produs accidentul.....
daca nu stia nimic nu va fi sanctionat pentru savarsirea vreunei fapte penale, iar in ceea ce priveste distrugerea masinii, daca RCA era valabil, asiguratorul achita pentru moment dar ulterior are la dispozitie actiunea in regres pe care o va folosi impotriva soferului minor care a condus, iar parintii acestuia sunt parti responsabile civilmente, ca urmare parintii presupun ca vor face totul ca sa fie achitat prejudiciul
asa ma gandeam si eu .... dar vroiam o oarecare siguranta.....am uitat sa mentionez ca in accident a fost implicata doar masina distrusa si un gard atat....deci sa zicem ca nu am de ce sa imi fac griji pentru cumnatelul meu.....adik baiatul de 19 ani caci de el ma interesa, toata treaba s`a petrecut in seara de 17 spre 18 dupa ce toata lumea a plecat de la petrecerea pe care a dat`o pentru ca luni pe 19 implinise 19 ani......pe la 5 dimineata a primit telefon de la acesti amici care i`au zis sa iasa la poarta...el ` iesit initial nu a vrut sa plece dar ceilalti au reusit intr`un fel sau altul sa il convinga....el s`a gandit sa hai fie o plimbare si gata ....si mai bine nu auzea telefonul asa cum ii se intampla de cele mai multe ori....dar a fost sa fie ceasul ala rau....el e un baiat cuminte de fel.....si imi era ca pentru o prostie de genul asta sa nu pateasca ceva el saracu nefacand nimic in fond.....asta poate sa ii fie invatatura de minte...pe viitor.....multumesc pentru raspunsuri.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt auto, fara permis, baut si accident maddie21 maddie21 buna ziua, fratele meu minor mi-a sustras masina din garaj impreuna cu un prieten, bauti fiind au lovit un stalp dupa care au mers intr-un bar unde au consumat ... (vezi toată discuția)
Incredintarea autoturismului unui minor,sfarsit cu accident cu pagube materiale Flavius122 Flavius122 Duminica dimineata,venind de la club impreuna cu soferul meu si un minor pe care il luasem la ocazie,am oprit la sofer acasa,care mai apoi ne-a lasat pe noi sa ... (vezi toată discuția)
Pasager intr.o masina cu sofer fara carnet Mihai247 Mihai247 Buna ziua! Cu aproximativ 2 saptamani in urma, am circulat ca pasager in masina unui prieten , in varsta de 16 ani , fara permis pe drumuri publice. Intr.o ... (vezi toată discuția)