avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit ONG - salvamari -impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

ONG - salvamari -impozit pe profit

O asociatie fara scop lucrativ A are ca scop potrivit statutului "promovarea solidaritatii sociale, acordarea de asistenta sociala si socio-sanitara"
Printre activitatile sale se numara potrivit statutului "asigurarea, pe timpul verii, a plajelor fara salvamari, oferind servicii specifice salvamar si asistenta medicala pe perioada sezonului"
Pentru aceasta activitate desfasurata vara asociatia emite facturi in care mentioneaza "servicii de prim ajutor" sau "asigurare prim ajutor" catre o asociatie nationala de salvamari B(ONG), sau catre o firma specializata C care la randul lor au contracte cu consiliul local si primesc bani direct de la bugetul local pentru supravegherea plajelor.
-activitatea consta in 1) salvarea de la inec, resuscitare, medicatie, bandaje, atele, utilizarea unei targi, si transportul la spital.
2) cursuri de prim ajutor catre firma C.

1) dat fiind faptul ca asociatia A, este beneficiarul final al unor fonduri publice care se platesc initial tertului B catre care asociatia A factureaza, pot fi considerate veniturile scutite de impozitul pe profit ?
4)care este diferenta dintre activitatea economica in sensul impozitului pe profit si prevederilor in materie de TVA ?

Alte discuții în legătură

Ong - salvamari - tva ContSters75906 ContSters75906 O asociatie fara scop lucrativ A are ca scop potrivit statutului "promovarea solidaritatii sociale, acordarea de asistenta sociala si socio-sanitara" Printre ... (vezi toată discuția)
Ong - servicii prim ajutor - impozit pe profit ContSters75906 ContSters75906 Completare Asociatia A care asigura primul ajutor pe plaja, incheie contract cu asociatia B de salvamari care obtine fonduri de la administratia locala. ... (vezi toată discuția)
Asociatie ..cum scot banii? BRUTEFORCE BRUTEFORCE Cer si rog sa ma ajutati! Am un ONG proaspat infiintat si vreau sa stiu daca in statut nu prevede ca pot ajuta material ...(donatie) o persoana cu handicap, ... (vezi toată discuția)