avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ONG - salvamari - TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ONG - salvamari - TVA

O asociatie fara scop lucrativ A are ca scop potrivit statutului "promovarea solidaritatii sociale, acordarea de asistenta sociala si socio-sanitara"
Printre activitatile sale se numara potrivit statutului "asigurarea, pe timpul verii, a plajelor fara salvamari, oferind servicii specifice salvamar si asistenta medicala pe perioada sezonului"
Pentru aceasta activitate desfasurata vara pe plaja pentru populatie asociatia emite facturi in care mentioneaza "servicii de prim ajutor" sau "asigurare prim ajutor" catre o alta asociatie de salvamari B, sau catre o firma specializata C care la randul lor au contracte cu consiliul local si primesc bani de la bugetul local pentru supravegherea plajelor.
-activitatea consta in salvarea de la inec, resuscitare, medicatie, bandaje, atele, utilizarea unei targi si transportul la spital.

Intrebare :1) Care este incadrarea din punct de vedere al TVA a acestei activitati a asociatiei A?
2) reprezinta "prestarile de servicii de prim ajutor" sau "asigurarile de prim ajutor" catre populatie inscrise in facturile asociatiei A o activitate economica in sensul TVA ?

1. Raspunsul meu : activitatea consta in servicii paramedicale fiind scutita de taxa conform art 141 alin(1) lit c).
Paramedic inseamna “orice persoana ” care este calificat in acordarea primului ajutor calificat constand in stabilizarea vietii, transportul victimelor catre spitale care dobandeste aceste competente in urma unor stagii teoretice si practice in cadru unor centre SMURD de formare.



Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
ContSters75906, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters75906 , utilizator 13:59, 22 Aprilie 2010
Raspunsul d-voastra la propria intrebare este corect prin corelarea Codului fiscal si a legii nr 95 / 2006 legea sanatatii - unde este practic definitia prestarilor de servicii paramedicale .
Fiind un prestare scutita fara drept de deducere nu este posibil a devenii platitor de TVA . Cunosc o situatie unde un cabinet medical a fost inregistrat ca platitor de TVA, a prestat servicii scutite fara drept de deducere si pe decontul de TVA a bifat prorata 0 pt a fi acceptat pana la momentul cand a anulat inregistrarea .

Dpdv al meu aceasta activitate este scutita si de impozitul pe profit , nefiind o activitate economica propriu zis , incadrand-o la resurse obtinute din fonduri publice, avand la baza un contract de prestari servicii sau un protocol de colaborare cu organele locale:
ART. 15 – Scutiri

(2) Organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale şi organizaţiile patronale sunt scutite de la plata impozitului pe profit pentru următoarele tipuri de venituri:
h) resursele obţinute din fonduri publice sau din finanţări nerambursabile;
Merci pt TVA. Problema e ca banii nu vin direct din contul administratiei locale.
Am dat detalii mai amanuntite legate de impozitul pe profit si am mai pus doua intrebari legate impozitul pe profit la mesajul celalalt din sectiunea impozit pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong - salvamari -impozit pe profit ContSters75906 ContSters75906 O asociatie fara scop lucrativ A are ca scop potrivit statutului \"promovarea solidaritatii sociale, acordarea de asistenta sociala si ... (vezi toată discuția)
Ong - servicii prim ajutor - impozit pe profit ContSters75906 ContSters75906 Completare Asociatia A care asigura primul ajutor pe plaja, incheie contract cu asociatia B de salvamari care obtine fonduri de la administratia locala. ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pt plata tva noemipletea noemipletea Daca efectuez servicii medicale catre o firma din UE care este platitoare de TVA, ar trebui sa ma inregistrez si eu ca platitor de TVA, sau de abia dupa ce ... (vezi toată discuția)