avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit ONG - servicii prim ajutor - Impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

ONG - servicii prim ajutor - Impozit pe profit

Completare
Asociatia A care asigura primul ajutor pe plaja, incheie contract cu asociatia B de salvamari care obtine fonduri de la administratia locala. (primarie).
Fondurile publice intra initial in contul asociatiei B si firmei C care ulterior ii platesc asociatiei A.

Intre asociatia nonprofit care acorda primul ajutor A si organele locale nu exista contract de prestari servicii sau protocol de colaborare.
Contractul asociatiei care asigura primul ajutor respectiv servicii paramedicale este numai cu asociatia specializata de salvamari B si cu firma C.

Poate fi scutita asociatia A ?

Intrebari :
1.Daca prin contractul lui A cu B se inscrie ca asociatia A va fi sustinuta financiar numai din fondurile publice primite de B pe parcursul sezonului - poate fi aceasta clauza o justificare pentru scutire ?

2.In contractul lui A cu B se inscrie ca asociatia B deleaga catre asociatia A o parte din sarcinile incluse in contractul cu organele locale respectiv serviciile de prim ajutor si va plati catre A o suma de bani numai din fondurile primite de la stat si pe masura incasarii acestora. - poate fi aceasta clauza o justificare pentru scutire ?

Care puncte vi se par corecte pt scutire ?

a)1 si 2
b)1
c) 2
d) nici unul

Multumesc pentru cine are o idee.
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 15:18, 22 Aprilie 2010
varianta a formulata ceva in genul ( un mix):

prin contractul lui A cu B se inscrie ca asociatia A va fi sustinuta financiar numai din fondurile publice primite de B pe parcursul sezonului, prin deleagarea de catre B a urmatoarelor activitati incluse in contractul nr.... / .......cu organele locale respectiv serviciile de prim ajutor spre asociatia A si va plati catre A o suma de bani numai din fondurile primite de la stat si pe masura incasarii acestora

+

un protocol intocmit intre asociatii si organele locale prin care a se mentiona clar ca sunt asociatii distincte care-si indeplinesc scopul pentru care au fost constituite, individualizate ca entitati economice si impreuna beneficiaza de fonduri publice intr-un cuantum bine prestabilit .

Daca am inteles bine , A beneficiaza de o parte din fondurile primite de B de la primarie, numai pt serv prestate efectiv, B nefiind doar un intermediar intre organele locale si A pt intreaga suma .

Cred ca cel mai intelept si acoperitor pt d-voastra ar fi a trimite o adresa la metodologia finantelor locale, unde sa mergeti personal si sa va sustineti cauza .
Asa, finantistii inteleg exact despre ce este vorba si aveti sanse de a primii un raspuns asteptat, cu care sa fiti acoperit ulterior . Daca nu mergeti personal a explica , in proportie de 99, 99 % vor considera activitate economica .

Daca reusiti a obtine si protocolul trilateral atasat la adresa respectiva , sunt sigur ca vor da rezolutie favorabila.

Aceasta a fost parerea mea si va urez bafta

Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
alcibiade, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong - salvamari - tva ContSters75906 ContSters75906 O asociatie fara scop lucrativ A are ca scop potrivit statutului "promovarea solidaritatii sociale, acordarea de asistenta sociala si socio-sanitara" Printre ... (vezi toată discuția)
Ong - salvamari -impozit pe profit ContSters75906 ContSters75906 O asociatie fara scop lucrativ A are ca scop potrivit statutului \"promovarea solidaritatii sociale, acordarea de asistenta sociala si ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare protocol predescughe predescughe Buna ziua Am o intrebare Asociatie nou infiintata prin desprindere din asociatie veche nu poate semna protocolul de desprindere din vechea asociatie din ... (vezi toată discuția)