Am cerut atasarea unui dosar aflat in arhiva depozit a instantei civile, la un alt dosar civil pe care il am pe rol.
Cum sa procedez ptr. a nu mai intarzia aceasta atasare? Practic, am nevoie doar sa arat ca partea avea cunostinta de anumite inscrisuri aflata in acest dosar pe care doresc sa-l atasez. Considerati ca pot face copii certificate dupa aceste inscrisuri, din care sa rezulte ca se afla in dosarul respectiv, pagina la care se afla....ptr. a nu mai insista in cererea de atasare?
Totusi, inscrisurile despre care ne spuneti si ceea ce s-a intamplat in celalalt dosar, nu trebuiesc cunoscute si de catre actuala instanta?
Oricat de mult va grabiti dvs., doar instanta este suverana si daca a dispus atasarea unui dosar, pana cand acel dosar nu va fi atasat, nu cred ca ceea ce doriti dvs. se poate intampla.
Faptul ca veti depune inscrisuri certificate conform cu originalul dintr-un alt dosar in prezentul dosar, nu dovedeste faptul ca partea adversa a luat, la momentul respectiv, cunostinta de continutul acelor inscrisuri...
Poate ar trebui sa faceti copii certificate de pe tot dosarul, pentru ca instanta actuala, sa inteleaga/sa convingeti, ce vreti dvs. sa dovediti/sustineti...si cred ca aveti putine sanse sa mai gasiti dosarul ce trebuie atasat/advirat in arhiva, deoarece cred/posibil ca deja este pe drumul spre...actualul dvs. dosar!
Nu a dispus inca nimic! Am cerut ca mijloc de proba. Nu cred ca voi mai insista in atasarea dosarului.
In aceasta situatie pot folosi in cauza pe care o am copii certificate de pe inscrisurile din acel dosar, in care partile au fost impreuna ?
Obtineti macar incheierea de sedinta din care reiese faptul ca acele inscrisuri au fost comunicate partii adverse sau din care sa reiasa ca aceste inscrisuri, sub o forma sau alta au fost comunicate celeilalte parti.
Si cred ca acele copii xerox/inscrisuri, din acel dosar, trebuiesc legalizate (nu certificate).
Puteti sa accesati portalul instantelor de judecata si poate, daca gasiti informatii necesare cu privire la acel dosar, puteti prezenta/obtine printat, o situatie/rezumat a acelui dosar.Instantele iau in considerare acele informatii, daca sunt pertinente, concludente si utile cauzei.
Este vorba despre un inscris dintr-un dosar de executare silita, atasat unui dosar civil.
In acest dosar de executare exista o anumita HJ irevocabila, pronuntata in contradictoriu cu partea (creditorul) cu care ma judec in prezentul dosar.
Daca solicit doar copii certificate, pe aceste copii apare vreo stampila sau macar o mentiune a grefei ca acel inscris se afla in dosarul respectiv, la o anumita pagina?