avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta judecatoreasca


Un angajat primeste o decizie de modificare unilaterala a clauzelor cim(locul muncii,felul muncii,diminuare salariu 40%)acesta avand si calitatea de lider de sindicat si contesta decizia deoarece s-a facut fara acordul organului de conducere colectiva al organizatiei sindicale(legea nr.54/2003 art.10)
Mentionez ca decizia a fost contestata in termen legal in instanta iar eu dupa 110 zile de la emiterea deciziei ilegale in urma amenintarilor scrise ,de la angajator, cu desfacerea cim ,si a termenelor de 40-50 zile pe care instanta le dadea m-am prezentat la noul loc de munca fara sa semnez nici un document de acceptare si fara sa prestez nicio activitate in acel loc de munca desi eram numit ing.sef tura (nu am intocmit niciun document sau raport,nu am dat nicio dispozitie scrisa sau verbala).
Nu cred ca este lipsit de importanta faptul ca medicul pe certificatul medical nu si-a dat avizul s-au mai bine spus a scris --apt mecanic la sol ,facandu-ma din absolvent al facultatii de construcii, mecanic.
Poate in aceste conditii instanta sa stabileasca in data de 08.04.2010(actiunea a fost introdusa in iulie 2009,au fost 8 termene si in fiecare sedinta eu mi-am sustinut capatul initial de cerere )ca actiunea precizata este nefondata pentru ca m-am prezentat la noul post in conditiile expuse mai sus?
Cine imi putea asigura existenta familiei(6membri) in acest timp daca angajatorul imi desfacea contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 10:21, 21 Aprilie 2010
Probabil faptul ca v-ati prezentat la noul loc de munca, i-a determinat sa inteleaga ca v-ati conformat noilor dispozitii ale sefilor si ca ati fost de acord cu acestea, sigur nu au luat in calcu ca ati contestat aceste dispozitii in instanta, dar trebuie sa si mancati...........am fost un pic ironica, pana hotarasc.
Este adevarat ca la noi nimeni nu-si pune intrebarea cu ce sa traiesti pana se pronunta hotarare, doar conflictele de munca se rezolva repede nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta judecatoreasca rosu gheorghe rosu gheorghe Un angajat primeste o decizie de modificare unilaterala a clauzelor cim(locul muncii,felul muncii,diminuare salariu 40%)acesta avand si calitatea de lider de ... (vezi toată discuția)
Sanse in instanta rosu gheorghe rosu gheorghe Ce sanse are un angajat concediat ilegal ,si care a facut contestatie in instanta, sa castige daca a primit actele de concediere,a semnat si a facut toate ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate generate de neacceptarea modificarii unilaterale a cim viorel_hutuleac viorel_hutuleac Mi s-a modificat unilateral CIM prin reducerea drastica a salariului si schimbarea din functie pe motive sindicale.Am contestat decizia si am refuyat sa ma ... (vezi toată discuția)