avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... interpretare cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

interpretare cadastru

Buna ziua,

As dori sa aflu, daca stie cineva, ce reprezinta o linie punctata pe planul cadastral? deci avem un imobil in forma de L sa zicem, desenat cu linie dreapta, iar paralel cu una din laturi este o linie punctata (la o distanta de 1 m real sa zicem). ce semnificatie are aceasta linie intrerupta?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marik0 , utilizator 14:03, 29 Aprilie 2010
Linia intrerupta ar putea semnifica cel mai probabil o proprietate invecinata sau eventual limita cadastrala a imobilul asa cum reiese din actele originale de proprietate. In orice caz, pentru un raspuns sigur am nevoie de o copie scanata a schitei respective pe care mi-o puteti trimite pe adresa mea de e-mail.
Linia continua delimiteaza proprietatea , iar linia punctata din interiorul acestui perimetru delimiteaza doua parcele ale aceleasi proprietati, care pot avea categorii de folosinta diferite(ex:curti constructii, arabil , vie , pasune, etc).
dar linia punctata este in afara terenului practic...(sa numim x terenul acesta).problema este ca acolo unde e linia punctata e terenul altcuiva (terenul y). si intrebarea e de fapt daca portiunea intre linia continua si cea punctata apartine lui x sau lui y. desi conform cadastrului lui y ii apartine acestuia...si intre cei 2 proprietari exista o neintelgere fix cu privire la portiunea dintre linia continua a lui x si linia punctata....
:D inseamna ca linia punctata e tot in interiorul unui perimetru...dar cel al vecinului.B-)
Privitor la intrebarea cui apartine terenul ???Ar fi corect sa verificati suprafetele din actele de proprietate ale celor doi proprietari(Titlul de proprietate sau actul de vanzare cumparare , etc).
le-am verficat...conform actelor e in prop cealalta...dar voiam sa fiu sigura.
multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mersul pe linie de tramvai suspendata Răzvan12344 Răzvan12344 Buna ziua, Am si eu o nelamurire privind mersul autoturismelor pe linia de tramvai suspendata, este voie ? Daca esti prins de Politie poate sa te ... (vezi toată discuția)
Statut juridic al terenului situat in afara gardului care delimiteaza proprietatea FlorinSC FlorinSC Buna ziua, Acum cativa ani am achizitionat o casa de la dezvoltator. Pe contractul de vanzare cumparare facut la notar apare imobilul si doua terenuri cu ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)