avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

Buna seara am si eu o problema in primul rind nu am fost casatoriti legitim ea a luat copilul si a plecat cu el fara stirea mea si ea mai are o problema cu banca in ce sens a facut un inprumut in banca cu acte false cu un alt barbat cu care a stat in preuna cu care a facut inprumutul dupa care sau despartin si eu nu am stiut nimic finca a ascuns intre timp el nu a platit banca si ea are o datoriede 300mill eu am cunoscuta am stat in preuna din care a rejultat un copil ce spuneti am sanse sacistig custodia copilului vam spus in mare toate astea ca sa intrelegeti despre ce e vorba in toate incurcatura asta
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 21:09, 21 Aprilie 2010
Formulati o cerere in instanta prin care solicitati incredintarea minorului spre crestere si educare.
Instanta,in functie de probatoriul administrat in cauza ( conditiile de crestere si ingrijire oferite de fiecare dintre parinti,situatie materiala,acte,martori,ancheta sociala etc.) si avand in vedere interesele copilului,va hotari caruia dintre parinti ii va fi incredintat minorul.
Daca vreti sa obtineti custodia,atunci este necesar sa dovediti ca dvs.aveti conditii mai bune de crestere si ingrijire decat mama copilului.
Dar nu ne-ati spus si ce varsta are copilul.
Luati legatura cu un avocat pentru a va formula actiunea si de a va sfatui ce si cum trebuie facut.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
luiza2008, utilizator
daca doriti sa va fie incredintat copilul spre crestere si ingrijire, opinia mea este ca aveti sanse.. dar va trebuie un avocat bun.. mama are prima sansa insa, dar poate fi inlaturata
copilul are doar 2 si 8 luni
mamicuta lui unde este? au dreptate cei de mai sus , nu se incredinteaza minorii numai mamelor, dar eu va sfatuiesc sa stabiliti si domiciliul minorului la dvs .
In principiu, pana la varsta de 10 ani, copilul e incredintat mamei . Exceptiile o fac cazurile in care aceasta nu are un venit stabil, nu are o locuinta stabila, are probleme de sanatate care ar putea sa o impiedice sa-si creasca copilul sau renunta ea la custodie.
Dupa 10 ani el este ascultat in instanta si este posibil sa ramana la parintele la care vrea el.
Cel mai bun sfat,luati legatura cu un avocat ,explicatii situatia dumneavoastra pentru a clarifica situatia.Mult succes.

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor intr-o relatie nelegitima Catalin81 Catalin81 Buna, numele meu este Catalin, am o relatie de aproximativ 2 ani si jumatate cu o fata care urmeaza a fi mama copilului nostru. In ultima perioada lucrurile nu ... (vezi toată discuția)
Ancredintare minor ichim.dragos ichim.dragos problema mea este urmatoarea...... ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor bmc25z bmc25z Am o fetita de 4 ani si 5 luni pe care o cresc impreuna cu parintii mei de la virsta de 10 luni, cind mama ei a plecat in Italia.In tot acest timp a ... (vezi toată discuția)