avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA transport persoane
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

transport persoane

sunt o soc. care efectueaza transport de persoane ptr. o alta soc. din Romania , dar in afara tarii, cum facturez cu tva sau fara?
Cel mai recent răspuns: expro , utilizator 19:21, 22 Aprilie 2010
pentru transporturile intracomunitare facturate de o soc.inregistrata in RO cu cod valid de tva catre o alta soc.inregistrata in RO cu cod valid de tva se considera ca prestarea are loc in RO si se factureaza cu TVA , pentru transporturile internationale se considera ca este operatiune scutita
Art. 143 Cod Fiscal
(1) Sunt scutite de taxă:
g) transportul internaţional de persoane.

Art. 133
(4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:
b) locul unde se efectuează transportul, în funcţie de distanţele parcurse, în cazul serviciilor de transport de călători

veti factura fara tva, intrucat pentru partea de traseu din romania scutirea este prevazuta de art 143, iar pentru partea de traseu dinafara granitelor, locul presarii nu este considerat romania.
multumesc, dar tb. sa fac decl.390?
nu.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport international de persoane expro expro scuze, dar revin cu o intrebare, deci, o soc. com din romania platitoare de tva fact unei alte soc. din romania platitoare de tva o factura CU sau FARA TVA ... (vezi toată discuția)
Tva transport expro expro o societate X inchiriaza de la soc. Y -soc, care are ca obiect de activitatea prest . transport persoane- microbuze ptr. transport persoane in tara si ... (vezi toată discuția)
Scutirea de tva la transportul international transcris transcris Asi dori sa stiu daca art. 143 alin 1 litera g, de scutire TVA in transportul international de persoane este aplicabil si transportului de persoane in tarile ... (vezi toată discuția)