avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intrebare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intrebare

buna seara
am o intreprindere individuala deschisa in 2006,si paralel amfost angajata la o alta firma de la care am fost data in somaj
dupa terminarea somajului am fost la casa de asigurari sociale pt a-mi plati sanatatea si mi sa spus ca am restanta de cind am deschis firma pana in prezent.
problema e ca nu inteleg de ce trebui sa platesc acesti bani deoarece eu mi-am platit datoriile catre stat de la firma care eram angajata iar pe i.i nu figuram cu contract de munca. deci nu aveam cui sa platesc ,
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 21:08, 22 Aprilie 2010
trebuie sa le depuneti acte din care sa reiasa faptul ca dvs nu ati avut contract de munca pe II ,nu va pot solicita plata asig de sanatate de 2 ori
multumesc de raspuns
dar ce acte trebuiesc depuse pentru a dovedi ca nu am avut contract pe i. i,avind in vedere ca ei au spus ca nu conteaza faptul ca nu am avut contract si tot trebui sa platesc .
eu am facut o copie dupa cartea de munca ,am cerut copii dupa declaratiile de impunere de cind am deschis firma,si urmeaza sa merg la casa de asigurari .
acum macar stiu sigur de la dumneavoastra ca neavind contract de munca pe ii nu imi pot impune sa platesc si totodata stiu ce sa le raspund.
multumesc anticipat si o sa revin cu amanunte
actele de care ati facut vorbire mai sus
bafta
pe de alta parte cand va duceti la ei, cereti sa va spuna care este temeiul legal in baza caruia vor sa va ceara cota de asigurari de 2 ori ?
multumesc
Din pacate veniturile obtinute pe ii constituie baza pentru calculul contributiei la casa de sanatate, 5.5%, indiferent daca aveti sau nu contract de munca sau daca sunteti asigurat in alt mod (somaj).
Pentru perioada in care nu aveti contract de munca sau somaj, trebuie sa faceti contract si cu casa de pensii. Suma baza de calcul o decideti dumneavoastra, NU este obligatoriu sa platiti contributia la pensii la tot castigul de pe ii.

Asa stau lucrurile acum. Zambiti! La anu' va fi mai rau!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta58/2010 darabontcsilla darabontcsilla Buna ziua, as vrea sa intreb daca, avind o intreprindere individuala , care realizeaza venituri ocazional, si sunt si angajata cu contract de munca, trebuie ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)
Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)