avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Concesiune terenuri
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Concesiune terenuri

Va salut !
Suntem o institutie publica, mai exact primarie, iar prin Ordinul 541/2010 ni se recomanda sa concesionam pasunea comunala, care face parte din domeniul privat al primariei, catre asociatiile crescatorilor de animale... prin contract de concesiune, pe minim 10 ani, in conformitate cu prevederile OG 34/2006... cam asa ar zice respectivul Ordin.
Acum, intrebarea mea este cum sa facem aceasta procedura, pentru ca din cat am rasfoit aceasta OG 34, nu-mi dau seama ce trebuie sa fac, pentru ca acolo sunt prevazute numai concesiunile de lucrari si servicii.
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 13:51, 22 Aprilie 2010
aceeasi procedura.. licitatie publica
Dvs. ce urmariti prin concesionarea acestui teren? Concesionarul poate exploata terenul dupa bunul sau plac ori i se impun anumite saricni, cum ar fi executia unor lucrari sau prestarea de servicii?
Domne, terenul respectiv trebuie sa ajunga in exploatarea crescatorilor de animale pentru a putea beneficia de subventia acordata de catre guvern si altfel nu se poate decat printr-o concesiune. Pe noi nu ne intereseaza cum exploateaza ei (crescatorii de animale) pasunea, dorim doar sa-i ajutam in sensul acesta.
Pai in cazul acesta cu siguranta nu se aplica oug 34. Ar trebui solicitate lamuriri suplimentare de la cei care au emis ordinul. Te pomenesti ca taranul roman trebuie sa se inscrie in seap ca sa-si primeasca subventia de la stat :))
Ati sesizat bine...ordinul recomanda concesiunea si nu obliga. Concesionarea se face prin licitatie publica, dupa intocmirea unor documentatii cadastrale de parcelare si a unei evaluari (supotate de primarie) si numai pe acele parcele care vor face obiectul unei ferme (ex: 1 ha din cele 100 inchiriate). Aveti grija sa intocmiti caietul de sarcini si contractul astfel incat sa nu va treziti cu cine stie ce probleme. De asemenea precizati specia si nr de animale incarcatura pt fiecare parcela ( ex: 50 ha pt ovine, incarcatura 5 buc/ha) conform cerintelor APIA ( 1-3 ha/buc la bovine si 1 ha / 5 ovine)
Noi nu am concesionat decat o mica parte--restul pasunii am inchiriat-o.

Apropos...... pt orice trebuie licitatie ( nu pe SEAP) cu caiet de sarcini, anunt in ziar local sau national, pret de pornire etc......

Revin ...... APIA nu cere ca terenul sa fie in concesiune, cere ca terenul sa fie inchiriat si sa ai incarcatura de animale ---asta pt subventie. Concesiune se cere pt accesarea de fonduri structurale dar numai pt terenul care va fi construit, restul poate fi inchiriat.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie pasune GuiPaulaPaul GuiPaulaPaul Va rog sa ma ajutati: - pana in anul 2015 Asoc Crescatorilor de Bovine din comuna noastra beneficia de subventia pe pasunea comunala, iar noi crescatorii de ... (vezi toată discuția)
Pasunatul abuziv pe pasunea comunala johnnydanut johnnydanut Buna ziua! Sunt presdintele unei asociatii a crescatorilor de animale ce a concesionat de la primarie pasunea comunala si din cand in cand gasesc pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Lamuriri autorizate subventii apia Adut Adut Buna ziua, Suntem o asociatie de crescatori de bovine (9 membri) infintata de 2 ani conform cu OG 26/2000, cu contract de concesionare de la primarie pe n ... (vezi toată discuția)