avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Lamuriri autorizate subventii APIA
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Lamuriri autorizate subventii APIA

Buna ziua,
Suntem o asociatie de crescatori de bovine (9 membri) infintata de 2 ani conform cu OG 26/2000, cu contract de concesionare de la primarie pe n hectare de pasune, contract pe 5 ani, cu pasunat la comun, dar cu parcele individuale de pasunat pe fiecare membru in functie de numarul de animale.

Intrebarea 1: Daca un membru depune cerere de retragere, ia si terenul concesionat (respectivul membru are la dosar la APIA contractul de concesionare al asociatiei) ?

Intrebarea 2: Daca unul sau doi membri nu respecta indicatiile APIA referitoare la curatirea pajistei repartizate, conform harti intocmite pe fiecare membru, in eventualitatea unei sanctiuni APIA, cine ar fi normal sa suporte sanctiunea?
Taxele de concesiune a pajistei sunt platite catre primarie de asociatie.
Suventia APIA intra in contul bancar a fiecarui membru al asociatiei.

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2015
Adut, utilizator
Cel mai recent răspuns: eqinto , utilizator 04:52, 17 Ianuarie 2016
1. Daca membrul pleaca din asociatie, in mod normal nu ar putea sa ia si pamantul, pentru ca primaria a dat in concesiune asociatiei si nu fermierului

2. Ar trebui sa fie sanctionat fermierul care nu are grija de pasune, dat fiind ca parcelele sunt clar delimitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune terenuri Franken Franken Va salut ! Suntem o institutie publica, mai exact primarie, iar prin Ordinul 541/2010 ni se recomanda sa concesionam pasunea comunala, care face parte din ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei asociatii a crescatorilor de bovine georgi_k95 georgi_k95 buna seara.sunt un crescator de bovine si totodata ma ocup cu adunarea acestora pe timp de vara a intregii comuni.vrem sa concesionam izlazul comunei ... (vezi toată discuția)
Probleme grave cu subventia pe pasunat a unei comunitati bil63 bil63 Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat mai succinct in problema noastra. In anul 2003 in localitatea noastra a luat fiinta o filiala a asociatie a crescatorilor ... (vezi toată discuția)