avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... documentele consilierului juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

documentele consilierului juridic

ce documente(registre, condici, etc.) trebuie sa aibe un consilier juridic in cadrul unei institutii publice?
daca nu are niciun document si nicio evidenta ce acte normative incalca?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:55, 23 Aprilie 2010
Gabriela Pintea a scris:

Daca vorbiti despre un consilier juridic numit in functie publica, acesta nu trebuie sa aiba niciun registru, condica etc. Oricum, cei de la audit nu au cum sa-i controleze pe consilierii juridici din acest punct de vedere (si nici din foarte multe altele...).



Iar daca vorbiti despre un consilier juridic angajat in munca, acesta trebuie sa tina doar acele registre pe care i le impune angajatorul.

Sa nu uitam ca Statutul nu impune obligatii decat acelor consilieri care sunt membri ai unui colegiu judetean - membru la randul sau al Uniunii. Mai sunt asociatii ale juristilor care nici nu vor sa auda de Uniune, asociatii la fel de legale atata vreme cat legea nu impune apartenenta la o organizatie unica, asa cum este cazul barourilor.

Brokeru22 a scris:
cei de la audit pot audita orice compartiment din cadrul unei institutii publice...chiar compartimentul juridic....!


Asa este dar, inainte de a incepe un control, cei de la audit ar trebui sa cunoasca legislatia specifica. In caz contrar, raportul de audit va fi unul usor de contestat de catre chiar cei controlati si va sfarsi prin a fi anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in tabloul consilierilor juridici monica i monica i Care este actul normativ care statueaza faptul ca nu poate fi consilier juridic al unei institutii publice cel ce nu este inscris in Colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)
Proceduri operationale cozi cozi ma poate ajuta cineva? am de intocmit procedura operationala a activitatii biroului juridic din cadrul unei primarii!!! astept sugestii, idei!!! multumesc!!! (vezi toată discuția)
Nu pot reprezenta institutia in instanta pentru neinscriere in colegiul consilierilor juridici olivia stoicescu olivia stoicescu Partea adversa a invocat in plangere ca nu am dreptul sa reprezint institutia la care sunt consilier juridic pt ca nu sunt inscrisa in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)