avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozitul minim
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozitul minim

Va rog sa-mi spuneti , care este diferenta intre impozitul minim si impozitul forfetar?? Am inteles ca se ai ca baza de calcul cifra de afaceri a anului 2009. (in cazul in care imp.pe profit calculat este mai mic) :(
Si mai am o rugaminte, daca firma mea este infiintata la data de 15 oct.2009 si imp.pe profit calculat este 105 lei, eu voi plati imp.minim calculat (conf.cifrei de afaceri) de 550 lei ?:">
Cel mai recent răspuns: Salagean Vasilica , Consilier juridic 08:41, 22 Aprilie 2010
Impozitul forfetar este o suma fixa ceruta de stat unei firme, indiferent de bilantul acesteia. Fie ca are profit sau declara pierdere, firma plateste periodic statului o suma fixa pentru simplul fapt ca este inregistrata si are activitate.
Impozit minim va fi calculat in functie de venituri. El variaza intre 2.200 si 43.000 de lei anual. Adica intre 500 si 10.000 de euro. În prezent, la noi, este vorba de un impozit minim. În sensul că, dacă firma are pierdere sau un profit mic plăteşte statului suma standard fixată în grilă. În schimb, dacă profitul ei este mare, va plăti impozitul pe profit de 16%.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Salagean Vasilica, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit microintreprindere MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna seara, va rog sa \" ma luminati\" cum calculez impozitul minim la o firma infiintata in oct.2009. Dupa parerea mea, ;) , deoarece imp.pe profit (16% )ar ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)
Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)