avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare Codul Muncii

Buna
S-a modificat Codul Muncii in 2010 ?
Daca da, va rog sa-mi indicati actul prin care s-a facut aceasta modificare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Somesan , Consultant resurse umane 08:57, 22 Aprilie 2010
Modificari au fost aduse prin Legea 49/2010, respectiv :

Art. IV
Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 72 din 5 februarie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
1.La articolul 56, partea introductivă şi litera d) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"Art. 56
Contractul individual de muncă existent încetează de drept:
...............
d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;"
2.La articolul 56 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
"(2) Pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. d)- k), constatarea cazului de încetare de drept a contractului individual de muncă se face în termen de 5 zile lucrătoare de la intervenirea acestuia, în scris, prin decizie a angajatorului, şi se comunică persoanelor aflate în situaţiile respective în termen de 5 zile lucrătoare."
3.La articolul 61, litera e) se abrogă.
Art. V
Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 72 din 5 februarie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.
-****-
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.



Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 195 din data de 29 martie 2010
Buna ziua !
S- a modificat prin Legea 49 din 19 martie 2010.
Cu stima !
Multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data incetarii raporturilor de munca in cazul pensionarii nicoleta.23 nicoleta.23 Buna dimineata! Unui salariat care are dosarul depus pentru pensionare pentru limita de varsta, acesta neavand varsta de pensionare prevazuta de legea 19/2000 ... (vezi toată discuția)
Angajat propus la pensie pentru limita de varsta elyababau elyababau Am o angajata care indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta. Ii complectez carnetul de munca ( cu \" propus la pensie pt limita de ... (vezi toată discuția)
Îmi puteți spune și mie ......de ce nu poate fi aplicată ... Laurențiu-Gabriel1979 Laurențiu-Gabriel1979 Îmi puteți spune și mie ......De ce nu poate fi aplicată această lege? Vă mulțumesc! Parlamentul României adoptă prezenta lege. Articolul I Legea ... (vezi toată discuția)