avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Îmi puteți spune și mie ......De ce nu poate fi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Îmi puteți spune și mie ......De ce nu poate fi aplicată ...

Îmi puteți spune și mie ......De ce nu poate fi aplicată această lege?
Vă mulțumesc!
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Articolul I
Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1. La articolul 30 alineatul (1), după litera h) se introduce o nouă literă, litera i), cu următorul cuprins:
i) activitățile de producție, mentenanță și asimilate din unitățile de producție a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând și unitățile de extracție a cărbunelui, pentru personalul implicat direct și nemijlocit în utilizarea procedeelor și utilajelor specifice producției energiei electrice și extracției cărbunelui.
2. La articolul 56 alineatul (1), litera d) se modifică și va avea următorul cuprins:
d) 25 de ani în locurile de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. h) și i) pentru care reducerea vârstei standard de pensionare este de 13 ani.
3. La articolul 56 alineatul (3), litera d) se modifică și va avea următorul cuprins:
d) 25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. h) și i).
4. La articolul 56^2, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
Articolul 56^2
(1) Prin excepție de la prevederile art. 55 alin. (1) lit. b), persoanele care au desfășurat activități dintre cele prevăzute la art. 30 alin. (1) lit. g) și i) beneficiază de pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani, pentru un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani realizat în aceste activități.
Articolul II
Prevederile art. I intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (1) din Constituția României, republicată.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:49, 16 Decembrie 2021
Gasiti cateva detatii, aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua in urmatorul articol : reducerea vârstei standard ... Mircea2317 Mircea2317 Buna ziua In urmatorul articol : reducerea vârstei standard de pensionare va fi de 13 ani, potrivit viitoarei legi, iar stagiul complet de cotizare va fi ... (vezi toată discuția)
Legea 74 / 2022 IBH IBH Va rog sa ma informati daca Legea 74 / 2022 se aplica doar celor care au desfasurat activitate in producerea energiei electrice in termocentrale pe baza de ... (vezi toată discuția)
Modificare codul muncii Gabriela Somesan Gabriela Somesan Buna S-a modificat Codul Muncii in 2010 ? Daca da, va rog sa-mi indicati actul prin care s-a facut aceasta modificare. Multumesc (vezi toată discuția)