avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit 2010 - pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit 2010 - pfa

Buna ziua,
Luna aceasta am finalizat actele pentru infiintarea unui cabinet de psihologie, inclusiv obtinerea C.I.F. Impozitul pt. anul 2010 se plateste anticipat? In caz afirmativ, pana la ce data?
Cu respect!
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 08:55, 27 Aprilie 2010
Sa stii ca asa este.Unde mi-a fost mintea.Doar ca eu m-am inregistrat la ADM. FIN. si nu am primit certificat de inregistrare fiscala.Am fost la ei, am depus declaratiile 200 si 220 pe 2009,si 200 pe 2010 ,am inregistrat registrele si atat.Nici urma de alt certificat.
Ellise a scris:

@psih - Mergeti la Administratia Financiara si depuneti Declaratia 200 privind veniturile pe care le estimati pentru anul in curs. Declaratia se poate descarca gratuit de pe site-un ANAF si se depune in 2 exemplare. Pe baza acestei declaratii Administratia Financiara emite Decizia de impunere in care se precizeaza atat impozitul de achitat cat si termenele de plata.

@dorelushu: Eu stiam ca CIF-ul se obtine de la Administratia Financiara, nu de la Registrul Comertului. Eu de acolo l-am obtinut!

Multumesc pt. raspuns! Mi-am depus la Adm Financiara declaratiile, iar a doua zi dupa ce am scris acest mesaj pe forum mi-a venit acasa decia de impunere:D. Problema e ca am declarat cam mult, iar impozitul este destul de mare , iar cheltuielile deductibile putine. Am inteles de la alte persoane care au cabinete sau p.f.a. ca nu se mai pot modifica aceste declaratii si ca diferenta de impozit nu se mai restituie. #-o D-voastra ce stiti?
Asa este, aceste declaratii nu se mai pot modifica in cursul acestui an. Anul viitor, cand veti depune declaratiile estimative de venit, veti depune si o declaratie rectificativa cu veniturile obtinute anul acesta, in cazul in care vor fi mai mari sau mai mici decat ce ati declarat acum. Pe baza acelei declaratii (cred ca este declaratia 220) se vor face rectificarile corespunzatoare.
Eu anul trecut cand m-am inscris am estimat mai putin decat am realizat efectiv, iar anul acesta am depus o astfel de declaratie rectificativa. Astept inca raspunsul Administratiei Financiare.
O zi buna!
In anul urmator 2011, pentru anul 2010 se va depune declaratia 200 - Declaratie privind veniturile realizate (termen de depunere 15 mai 2011).
Cu diferenta stabilita (ca urmare a veniturilor realizate, cheltuielilor deductibile si venitului net declarate) intre impozitului estimat si cel realizat se va proceda la plata sumei datorate in plus la bugetul statului sau vi se va restitui suma platita in plus.

Declaratia 220 privind venitul estimat nu se poate modifica.
Declaratia 200 privind venitul realizat se poate rectifica.

Pentru venitul estimat, datorati plati trimestriale anticipate in contul impozitului pe venit. Din impozitul pe venit anual datorat conform declaratiei 200 se vor scadea platile anticipate. Daca acestea sunt mai mari decat impozitul datorat, acestea se vor reporta in perioadele urmatoare.

Puteti sa depuneti o noua declaratie 220 prin care, din motive obiective, estimati ca veti realiza venituri mai mici.

Normele metodologice pentru aplicarea Codului Fiscal, definesc aceste "motive obiective" astfel:

166. În sensul art. 81 alin. (3) din Codul fiscal, prin motive obiective care conduc la depunerea unei noi declaraţii de venit estimat în vederea recalculării nivelului plăţilor anticipate se înţelege: întreruperi temporare de activitate în cursul anului din cauza unor motive medicale, justificate cu documente, situaţii de forţă majoră, alte cauze care generează modificarea veniturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati inregistrare fiscala i.i. tectonica tectonica dupa procedura de infiintare intreprindere individuala la Reg.Comertului care sunt urmatorii pasi pentru ,,inregistrarea I.I.la organul fiscal ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii pfa traducator sonia1978 sonia1978 Buna ziua, Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. Anul trecut in luna ianuarie am depus la Adm. Financiara ... (vezi toată discuția)
Evidente contabile si declaratii fiscale liber profesionist ClaudiaN ClaudiaN Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie ce evidente contabile trebuie sa tina un liber profesionist si ce declaratii fiscale si contributii trebuie sa ... (vezi toată discuția)