avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conexare dosare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conexare dosare

Se poate solicita conexarea a 2 dosare pe litigii de munca, a 2 fosti salariati ai aceleasi instututii, dar care au deschis actiuni separate la instante din diferite judete? Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere? La care din cele 2 instante se depune cererea de conexare? Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 22 Aprilie 2010
Potrivit dispoz. art. 164 din C.pr.civ." Partile vor putea cere intrunirea mai multor pricini ce se afla inaintea aceleiasi instante sau instante deosebite, de acelasi grad, in care sunt aceleasi parti sau chiar impreuna cu alte parti si al caror obiect si cauza au intre dansele o stransa legatura.
Intrunirea poate fi facuta de judecator chiar daca partile nu au cerut-o.
Dosarul va fi trimis instantei mai intai investita, afara numai daca amandoua partile cer trimiterea lui la una din celelalte instante.
Cand una din pricini este de competenta unei instante, si partile nu o pot inlatura, intrunirea se va face la acea instanta."
cererea de conexare va fii respinsa intrucat competenta teritoriala este a tribunalului din jud. de domiciliu al fiecarui salariat in parte .
ctynn a scris:

cererea de conexare va fii respinsa intrucat competenta teritoriala este a tribunalului din jud. de domiciliu al fiecarui salariat in parte .

pai nu se face la ultimul domiciliu al paratului ?
si tinand cont ca sunt angajatii aceleeasi societati nu vad de ce nu s-ar judeca intr-un singur loc
Cererea de conexare a dosarelor se va respinge , intrucat nu sunt intrunite conditiile prevazute de art.164 C.proc.civ. pentru conexarea dosarelor.
Pentru a putea conexa două sau mai multe pricini se cer a fi respectate următoarele condiţii:
a) să existe două sau mai multe pricini pendinte la aceeaşi instanţă sau la instanţe deosebite dar de acelaşi grad;
b) între aceleaşi părţi sau chiar împreună cu alte părţi;
c) între obiectul şi cauza acelor pricini să existe o strânsă legătură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unirea a doua procese ovidiu7 ovidiu7 1)Exita posibilitatea unirii a doua procese?Cind ? 2)Daca sunt doua procese care au acelas reclamant si acelas obiect dar nu si acelas parat se pot uni? (vezi toată discuția)
Cum sa procedez ContSters42601 ContSters42601 Sunt doua dosare de contencios administrativ care au aceleasi pariti ,cauze cam asemanatoare ,dar alte capete de cerere.In prima instanta au fost date sentinte ... (vezi toată discuția)
Douã citaþii pentru aceeaºi cauzã Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă s-au primit două citaţii pentru aceeaţi cauza.Una pentru persoană fizică şi alta pentru un ong care a făcut aceeaţi cerere se pot corobora ... (vezi toată discuția)