avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... douã citaþii pentru aceeaºi cauzã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

douã citaþii pentru aceeaºi cauzã

Dacă s-au primit două citaţii pentru aceeaţi cauza.Una pentru persoană fizică şi alta pentru un ong care a făcut aceeaţi cerere se pot corobora dosarele?În ce fel? Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 18:37, 14 Ianuarie 2010
Cred ca va referiti la motivele de conexitate,prev.de art.164 c.pr.civ.

"Partile vor putea cere intrunirea mai multor pricini care se afla inaintea aceleiasi instante sau instante deosebite,de acelasi grad, in care sunt aceleasi parti sau chiar impreuna cu alte parti si al caror obiect si cauza au intre dansele o stransa legatura"
Este vorba de aceeaţi pricină şi de două instanţe de acelaţi grad doar că termenele sunt diferite iar reclamanţii diferiţi iar pârâtul acelaşi.
Buna seara,
Nu inteleg cum este vorba de doua instante de acelasi grad, daca paratul este acelasi. Sa inteleg ca exista doua procese in doua localitati diferite la instante de acelasi grad?
Ati verificat daca obiectul proceselor este acelasi? Poate ca reclamantii nu au legatura unii cu altii. Poate reveniti cu explicatii.
Hmm. Si eu am tot soiul de intrebari...

Dar.. le vreti conexate? Invocati exceptia conexitatii (teoretic in fata oricareia dintre cele doua instante - dar mai bine celei mai tarziu investite) si daca instanta va aprecia ca sunt intrunite cerintele conexitatii va trimite dosarul instantei mai intai investita...Asta daca nu cumva competenta de solutionare a cauzei ar fi exclusiva (si tocmai cea de-a doua instanta ar fi cea competenta, caz in care intrunirea dosarelor s-ar face aici). Ma rog...mi-e cam greu sa explic nestiind prea bine despre ce o fi vorba in cauzele astea.
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
romascanu, moderator
Reclamantul e acelasi dar legatura este ca odată a fost ca persoana fizica si o data printr-un ong.Cand a facut ca persoana fiyica nu a fost citat datorita protestului din justitie.Dupa aceea s-a adresat unui ong.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unirea a doua procese ovidiu7 ovidiu7 1)Exita posibilitatea unirii a doua procese?Cind ? 2)Daca sunt doua procese care au acelas reclamant si acelas obiect dar nu si acelas parat se pot uni? (vezi toată discuția)
Conexare dosare sandel25 sandel25 Se poate solicita conexarea a 2 dosare pe litigii de munca, a 2 fosti salariati ai aceleasi instututii, dar care au deschis actiuni separate la instante din ... (vezi toată discuția)
Suspendare - conflict negativ de competenta bogdan77m bogdan77m Buna ziua! Pot eu in calitate de parat (intimat) sa solicit suspendarea cauzei pe motivul ca 2 instante ( o judecatorie si un tribunal contencios) hotarasc ca ... (vezi toată discuția)