avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... E legal sa legitimezi agentul de circulatie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

E legal sa legitimezi agentul de circulatie?

De regula, agentul se prezinta dar nu se legitimeaza.Actul de identitate se arata doar organelor de politie.Eu de ce l-as crede pe cuvant ca este agent?Prin urmare, daca solicit mai intai sa se legitimeze e legal?Am acest drept?Si daca nu vrea sa se legitimeze am si eu dreptul sa nu-i arat actele?
Nu .Nu aveti dreptul sa legitimati un politist.El poarta uniforma de serviciu si se prezinta.Daca refuzati sa va legitimati mergand pe principiul reciprocitatii ca nici el nu s-a legitimat dvs.puteti fi amendat pt.refuz de legitimare in schimb politistul nu.
El poate purta orice uniforma.De unde pot eu sa stiu ca nu-i un criminal ce a dezbracat un politist adevarat?Oare nu au fost cazuri?
..este foarte adevarat !
..o persoana care are o uniforma , fara a prezenta o legitimatie si un act de identitate nu inseamna ca-i politist !
Puteti solicita politistului respectiv sa va prezinte legitimatia.
Nu este nimic ilegal in formularea unei astfel de cererei,chiar daca politistilor nu le place,acestia sunt obligati sa faca dovada identitatii lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel nefondat la 112 Hzit Hzit Are poliția dreptul de a intra într-o proprietate privată fără să se legitimeze? Azi cineva din sat a sunat la 112 că la mine acasă se află o ... (vezi toată discuția)
Obligatia politistului de a se legitima ContSters207277 ContSters207277 Cum trebuie inteleasa [b]obligatia de a-si face cunoscuta identitatea[/b] ?! Este obligat sa prezinte legitimatia sau un act care sa-i ateste calitatea de ... (vezi toată discuția)
Codul muncii /detasarea Paul_Paul34 Paul_Paul34 Un angajat la o firma de paza , ca agent securitate este detasat conform legislatiei in vigoare la , o alta firma de paza, tot pe acelasi post(agent ... (vezi toată discuția)