avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea granitei cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea granitei cu copii minori

Sunt divortata copii sunt dati pentru crestere si ingrijire la mine cu hotarare definitiva si irevocabila vreau sa stiu daca la granita imi trebuie hirtie scrisa ca fostul sot e de acord cu plecarea copiilor.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 16:41, 26 Aprilie 2011
Bună seara.
Sau copii minori să fie trecuţi pe paşaportul mamei,ca alternativă la paşaportul lor .
Dacă minorii au peste 14 ani, pot trece doar cu cartea de identitate,împreună cu mama, fără să fie nevoie de paşaport, dacă trec frontiera în altă ţară comunitară.
Tatalui i s-a acordat dreptul de a avea legaturi personale cu minorii? (de a vizita)
Daca da, cum isi va putea exercita acest drept?
:-/:hm:
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
aurelianx, utilizator
După un program stabilit de către instanţă .
bote marius a scris:

După un program stabilit de către instanţă .


...si va merge tatal in prima si a treia duminica din fiecare saptamana intre orele... pana in Spania sau Germania pt a-si intalni copii.
Depinde de perioada cat vor sta in afara tarii.
Este un drept al dumnealui nu o obligaţie, deci dacă distanţa este mare, copii fiind plecaţi o perioadă, în acea perioadă poate să nu efectueze vizite .
Deşi ca tată,nu contează distanţa dacă vrei să-ţi vezi copii.

Alte discuții în legătură

Doresc sa plec din tara cu copiii Lili Sina Lili Sina Sunt o mama, in care Curtea de Apel Timisoara imi incredinteaza spre crestere si educare cei doi copii (17 si 12 ani), decizia fiind irevocabila, fara ca in ... (vezi toată discuția)
Vacanta in afara tarii/divortata/de ce acte am nevoie sa scot copilul din tara Teodora77N Teodora77N Buna ziua Anul acesta vream sa plecam in vacanta in Bulgaria. Sunt divortata din 2007 iar copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca def si ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)