avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Gestiune

Va scriu in numele unei bune prietene ce lucreaza ca gestionara la o firma de ditributie.In luna noiembrie 2009 a fost emisa o factura pe un client ce nu poate face dovada exemplarului F1 (factura albastra) precum ca a primit acea marfa.La biroul operare nu se gaseste exemplarul rosu-F2, dar nici ea ca gestionara nu are exemplarul verde F3.Totusi aceasta factura apare pe jurnalul de vanzari dar nu se gaseste nici un exemplar! Astfel acest client este blocat si se va debloca pt o noua comanda numai dupa achitarea aceli facturi in val de vreo 966 lei.Din cate am inteles de la prietena mea, astfel de probleme au mai fost , spunandu-mi ca raman ''agatate in sistem''.Eu nu am priceput ce inseamna acest ''agatat''.Daca tot nu s-au gasit aceste facturi angajarorul i-a impus sa semneze 'angajament de plata''deoarece i s-a spus ca la inventarul din decembrie trebuia sa iasa p e plus cu suma corespunzatoare din factura(966). Acea marfa s-a sczaut scriptic din gestiune, dar daca nu au fost printate facturile , marfa exista in depozit , deci nu a iesit, inventarul trebuia sa fie pe plus cu suma de 966?
Am inteles ca inventarul pe decembrie a fost pe plus cu 315.Ce credeti ca este de facut?
Acel client este blocat, documente nu exista nicaieri, angajament de plata i s-a impus, demisie si actiune in instanta.Multumesc
Cel mai recent răspuns: danacr3 , utilizator 21:23, 22 Aprilie 2010
clientul poate are un NIR de intrare al marfii si atunci isi poate demonstra corectitudinea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata factura in lipsa comenzii barry_w barry_w O firma F1 a executat niste produse in baza unei intelegeri verbale intre patronii celor 2 firme. Firma F2 a primit produsele si le-a vandut firmei F3. Firma ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Facturi cu minus fanietta fanietta Buna, as avea doua intrebari pentru o II, comert cu amanuntul 1. Pentru facturile cu minus ar trebui trecut in raportul de gestiune la iesiri valoarea de ... (vezi toată discuția)