avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fluturasi salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fluturasi salariu

Buna ziua,

In cazul in care salariile sunt virate in conturile angajatilor prin virament bancar este nevoie ca acestia sa semneze fluturasul de salariu si sa-l inapoieze angajatorului sau sunt suficiente viramentele si statele de plata inregistrate la ITM pentru a dovedi ca banii au ajuns la salariat?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: mnd , utilizator 11:04, 21 Decembrie 2010
Buna ziua,

in cazul platii salariale pe card, nu mai este necesara semnarea fluturasilor.
mie din pacate inspetoratul mi-a spus sa dau fluturasi, daca nu semneaza stat de plata atunci semneaza fluturasul explicatia fiind : salariatul trebuie sa stie cat trebuie sa primeasca pe cardul de salariul.....fluturasul este dovada angajatorului ca a istiintat salariatul despre salariul cuvenit.
Trebuie sa dati fluturasi dar, acestia nu trebuie semnati, decat in cazul in care se platesc salariile cash.
Eu consider salariul cel din contract, si daca nu corespunde cu cel de pe card, consider dovada suficienta desfasuratorul si contractul. Nu mi-a cerut nimeni sa semnez fluturei, nici n-am primit pe toate lunile pe care am fost platit.
Buna seara,

sunt mai rare cazurile in care salariul de pe contract sa fie egal cu cel de pe fluturas si asta, pentru ca exista deferite situatii: concediu medical, ore suplimentare, prime cu caracter nepermanent samd. Asadar, trebuie luat in calcul si cazul cand vor fi venituri extra sau chiar mai mici decat pe contract.

Alte discuții în legătură

Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Semnare stat de plata salarii Beauty Beauty Buna ziua As dori sa-mi spuneti daca se poate referitor la semnarea statelor de plata daca este legal si normal ca timp de 1 an de zile sa nu semnezi nici ... (vezi toată discuția)
Semnare fluturasi Diana_B Diana_B Buna ziua, In situatia in care plata salariul se face prin virament bancar este necesar ca angajatul sa primeasca doi fluturasi? Unul pentru el si unul pe ... (vezi toată discuția)