avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Citatie privind dizolvarea SC, cum sa procedez?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Citatie privind dizolvarea SC, cum sa procedez?

Rugamintea mea este sa ma sfatuiti in legatura cu ceea ce trebuie sa fac in situatia in care sunt asociat unic din 2008 (societatea a fost infiintata in 2001 iar ultima data a avut profit in 2007). Nu are nici un fel de datorii sau alte complicatii.
Lipsesc niste bilanturi pe 2006-2007, iar eu chiar imi doresc sa scap de aceasta SC. si tocmai am primit citatie de la tribunal.
Cum e cel mai bine sa procedez in acest caz, ce pasi sa urmez?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Thalina , utilizator 00:02, 27 Aprilie 2010
Faceti o intimpinarea in care sa aratati ca sunteti de acord cu dizolvarea insa trebuie sa vedeti daca totul este in regula referitor la obligatiile societatii
In situatia in care se depun bilanturile pe anii precedenti la registrul Comertului si se face dovada depunerii lor, instanta va respinge cererea ca lipsita de obiect.
Daca nu indepliniti aceasta obligatie, instanta va dispune dizolvarea societatii, insa veti raspunde pentru datoriile neplatite catre institutiile statului, care va pot urmari in vederea recuperarii lor.
Nu are nici un fel de datorii sau alte complicatii.
Lipsesc niste bilanturi pe 2006-2007, iar eu chiar imi doresc sa scap de aceasta SC. si tocmai am primit citatie de la tribunal.
Cum e cel mai bine sa procedez in acest caz, ce pasi sa urmez?


Daca nu faceti nimic soc se va dizolva !
Atentie scapati de soc in momentul in care acesta se radiaza !
dizolvarea este prima etapa !
Buna ziua .
Daca intr-adevar firma nu are datorii la stat sau alte datorii ,dupa obtinerea unui certificat fiscal de la fisc precum ca nu aveti datorii,si in baza unuei balante complete la zi si unui bilant de lichidare, firma se radiaza fara numire de lichidator,din oficiu.
Daca aveti datorii si nu la achitati din proprie initiativa, vi se numeste un lichidator pentru a duce afacerea la bun sfarsit conform Legii 85/2006..
Nu depuneti bilanturile si societatea se va dizolva.

Alte discuții în legătură

Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Dizolvare, lichidare, radiere firma vacarianuroxana vacarianuroxana Buna ziua, am o firma careia I-a expirat sediul social. Am primt de la Tribunal o adresa cum ca in termen de 25 de zile de la primirea comunicarii sub ... (vezi toată discuția)
Bilant finante valery valery Am avut o firma si ptr ca nu am depus bilantul la ORC si finante mi-au dizolvat-o in instanta. Acum imi vine de la finante ca trebuie sa depun bilantul in ... (vezi toată discuția)