avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilant Finante
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilant Finante

Am avut o firma si ptr ca nu am depus bilantul la ORC si finante mi-au dizolvat-o in instanta. Acum imi vine de la finante ca trebuie sa depun bilantul in termen de 5 zile. Firma a fost dizolvata in decembrie prin sentinta.
Nu stiu ce sa fac acum? Precizez ca nu am mai depun nici pe 2006 si 2007 bilantul.
Cum sa procedez?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:18, 29 Iulie 2009
Parerea mea esta sa faceti o copie legalizata la instanta dupa Sentinta de dizolvare si sa o prezentati la Finante
nu mai faceti nimic
daca nu aveti datorii la finante se va radia
In aceeasi situatie suntem si noi, firma dizolvata pentru nedepunere bilanturi la Registrul Comertului pe anii 2005,2006,2007 si acum vine de la Finante instiintare pentru depunere bilantului pe anul 2008. Nu ar trebui depusa macar declaratia 010 la finante completata la lit. F cu bifarea "inceperii procedurii de lichidare"? ar ajuta cu ceva? sa nu primim amenda. Sa bifeze in vectorul fiscal ca suntem in dizolvare. Societatea are patrimoniu zero, deci nu are ce sa lichideze, nu a desfasurat activitate deloc si nu avea datorii la data dizolvarii. Pana in prezent, la R.C. nu s-a facut radierea. Probabil urmatoarea instiintare de la finante va fi pentru neplata impozitului minim. Din ce am inteles din Legea 31/1990 art.237 lit. 6-9 dupa rãmânerea irevocabila a hotãrârii judecãtoresti de dizolvare, persoana juridicã intrã în lichidare. (7) Dacã în termen de 3 luni de la data rãmânerii irevocabile a hotãrârii judecãtoresti de dizolvare nu se procedeazã la numirea lichidatorului, judecãtorul delegat, la cererea oricãrei persoane interesate, numeste un lichidator. (8) Dacã judecãtorul delegat nu a fost sesizat cu nici o cerere de numire a lichidatorului în termen de 3 luni de la expirarea termenului prevãzut la alin. (7) (adica 3 luni- deci in total 6 luni), persoana juridicã se radiazã din oficiu din registrul comertului, prin încheiere a judecãtorului delegat, pronuntatã la cererea Oficiului National al Registrului Comertului, cu citarea pãrtilor, conform dreptului comun. (9) Încheierea de radiere se înregistreazã în registrul comertului, se comunicã persoanei juridice la sediul social, Agentiei Nationale de Administrare Fiscalã si directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, pe cale electronicã, si se afiseazã pe pagina de Internet a Oficiului National al Registrului Comertului si la sediul oficiului registrului comertului de pe lângã tribunal, în raza cãruia societatea îsi are înregistrat sediul.
Cazul nostru: Sentinta publica este din 04.11.2008, nu cunosc data publicarii in Monitorul Oficial, dar probabil se face in termen de 10 zile(??), termen de recurs 30 zile de la publicare, aproximez 31.12.2008, maxim. 3 luni de la data ramanerii irevocabile a hotararii, zic eu 01.04.2009. Alte 3 luni, intrucat nu s-a facut nici o cerere de numire a unui lichidator, 01.07.2009. Deci la momentul acesta societatea ar trebui sa fie radiata din oficiu??? teoretic si conform prevederilor legii 31. Ce parere aveti? Am "interpretat" bine articolele de mai sus din legea 31?
la Monitorul Oficial publicarea se face in 60 zile.
In 2008 am aflat acest lucru, intrucat aveam nevoie pentru o firma de MO, in care s-a publicat o mentiune de modificare a Actului Constitutiv.
Mentiunea a fost inregistrata la ORC Giurgiu in aprilie 2008 si in luna iulie 2008 inca nu fusese publicata.
Am intreprins demersuri la MO in Bucuresti si atunci am aflat ca termenul de publicare este de 60 zile de la transmiterea mentiunii de catre ORC
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Am inteles. Deci daca sentinta este emisa pe 04.11.2008, termen de publicare maxim 04.01.2009 (60 zile), termen de recurs 30 zile (04.02.2009), 3 luni de la data ramanerii irevocabile a hotararii - 04.05.2009, inca 3 luni pentru numirea lichidatorului 04.08.2009 - data la care se radiaza din oficiu :D, vorba vine. Si toate acestea doar teoretic. Nu mai avem noi timp sa asteptam radierea lor din oficiu, ca platim impozitul minim, dar era interesant de vazut dupa cat timp ne-ar fi venit incheierea de radiere :). Presupun ca o sa solicitam radierea societatii zilele ce urmeaza. Va tin la curent. Oricum, de la finante ne-au spus ca trebuie sa platim impozitul minim pe perioada asta si la bilant.... inchid ochii, sa nu primim amenda. dar de la vorbe pana la fapte mai este... asa ca... vedem la momentul respectiv. Multumesc de ajutor.

Alte discuții în legătură

Radiere de s.r.l. din oficiu lsv lsv Am un S.R.L. care a fost dizolvat prin hotarare comerciala a Tribunalului Bucuresti in 25.02.2008. Intrbari: 1 ORC-TB avea obligatia sa numeasca ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)
Un raspuns pentru o firma in dizolvare marusica_2006 marusica_2006 am o firma din 2006 ,dar anul 2010 nu am avut o activitate clara si am fost pe pierdere si acum am ceva datorii,din aceasta cauza nu am depus nici o ... (vezi toată discuția)