avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu achitat partial. Cum procedez?
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu achitat partial. Cum procedez?

Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta jumatate..ma duce cu vorba.Dar pe contract a ramas toata suma imprumutata. Cum procedez sa execut silit numai pe jumatate de suma?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:24, 24 Aprilie 2010
la fel ca si atunci cand executati toata suma..
diponibilitatea o are creditorul, poate executa tot, jumatate, un sfert, 10% sau cat vrea
M-as cam indoi ca pot executa si suma pe care mi-a inapoiat-o!

Intreb din perspectiva cheltuielilor de executare, a onorariului executorului judecatoresc. Acesta mi le va fixa doar pentru suma pe care doresc sa o execut din titlu (adica cea care a ramas) sau pentru intreaga suma trecuta in titlu executoriu?
sigur, nu puteti chiar daca cereti
asta pt ca debitorul are deschisa calea contestatiei la executare
@Irina S.
Cheltuielile de executare si onorariul executorului se stabilesc la valoarea creantei ( val. totala din titlu). Dar ele cad in sarcina debitorului. Bineinteles ca veti plati un avans, dar care va va fi returnat in urma executarii.

Veti executa intreaga suma, daca ce v-a achitat pana acum nu s-a facut la notar prin act autentic sau oferta reala la un executor. Si, daca sunteti de buna-credinta, ramane sa ii returnati din vanzarea imobilului la licitatie suma achitata, urmand sa ramaneti cu restanta.
Pot negocia cu executorul onorariu sub minimul impus de lege? Are voie?
Pot depune creanta in contul pretului, si sa adjudeg imobilul lasat ca garantie pentru imprumut, intrucat nu cred ca bunul va fi vandut nici macar la jumate din valoarea creantei care o am ?

Alte discuții în legătură

Adjudecare imobil ipotecat prin depunerea creantei in contul pretului CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Doresc sa incep executarea silita a unui debitor, ce detine un imobil ce are inscrisa o ipoteca de rang I pt. suma de 70.000, in favoarea unei ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca la un imobil mostenit elenatp elenatp Avem un imobil cu care am ajuns la executori deoarece din cele trei proprietar, doua nu este in stare sa plateasca datoria fata de alti mostenitori. Imobil ... (vezi toată discuția)
Licitatii...pana cand? corstef corstef Buna ziua Am o hotarare definitiva si irevocabila, am cerut executarea silita si suntem deja la [b]a sasea[/b] X-(publicatie de vanzare a imobilului respectiv ... (vezi toată discuția)