avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare imobil ipotecat prin depunerea creantei in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare imobil ipotecat prin depunerea creantei in contul pretului

Buna ziua.
Doresc sa incep executarea silita a unui debitor, ce detine un imobil ce are inscrisa o ipoteca de rang I pt. suma de 70.000, in favoarea unei banci.
Debitorul are sa-mi achite suma de 140.000 lei, suma pentru care avem incheiate doua contracte de imprumut si pt. care acesta mi-a emis doua cecuri.
Va rog sa-mi spuneti, daca voi incepe executarea silita in baza cecurilor refuzate de banca si doresc ca in cadrul licitatiei sa adjudec imobilul scos la vanzare in contul creantei mele, in cond art. 512 Cod proc civila, executorul judecatoresc este obligat sa-mi intocmeasca actul de adjudecare?
Daca banca este anuntata in cond. Cod pric civ, despre licitatia care va avea loc, credeti ca mai are sanse ca o eventuala contestatie la executare sa-i fie admisa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:51, 10 Ianuarie 2012
da executorul este obligat...insa s-ar putea ca dvs sa nu recuperati creanta...
banca are prioritate la recuperare..pt ca are ipoteca...
inaintea ipotecii sunt creantele fiscului, cheltuielile de executare...

prin urmare daca imobilul face mai mult decat cheltuielile de executare, impozitul si ipoteca meria pentru ca recuperati ceea ce depaseste aceste cheltuieli. Evident, din creanta, plus cheltuielile care sunt primele...
daca nu, recuperati doar cheltuielile si riscati o executare amiabila a contractelor dvs de imprumut:)

zic
Ce a omis dl avocat sa va spuna este ca trebuie sa platiti cash pretul de adjudecare, pana la limita creantei bancii plus onorariul de executor si celelalte cheltuieli de executare, plus impozitul ptr vanzarea casei. In caz ca banca se indestuleaza, restul ramas din pretul cu care adjudecati ( minim 75% din valoarea de evaluare a imobilului) se va deduce din creanta dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Adjudecare imobil executat silit mary_stoica mary_stoica Buna seara, Am nevoie de lamuriri in urmatoarea situatie: Un creditor initiaza executarea unui imobil. In urma vanzarii la licitatie, imobilul a fost ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)