avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... plati compensatorii, pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

plati compensatorii, pensionare

In urma unei diponibilizari colective am primit si eu preaviz in vederea disponibilizarii. Conorm CCM se dau doua salarii compensatorii. In situatia in care indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta, (posibil doar), mai pot beneficia de aceste doua salarii compensatorii, daca dosarul este dirijat spre Casa de Pensii si nu spre Somaj? In ce masura imi va afecta pensia daca mai trec printr-o perioada de somaj? Iesirea la pensie din somaj ce presupune si la cat timp se poate solicita intocmirea dosarului pentru pensionare?
Astept raspuns.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:12, 25 Aprilie 2010
Daca indepliniti conditiile de pensionare nu veti mai fi luat in evidenta la somaj.
In unele CCM-uri se acorda prime cu ocazia pensionarii constand in unul sau mai multe salarii de incadrare. Poate aveti asa ceva si s-a rezolvat situatia.
Daca preavizul este pentru reorganizare, desfiintare post, beneficiati de salarii compensatorii...Incercati sa depuneti dosarul de pensionare dupa termenul din decizia de concediere
CCMN prevede la art.50 : Salariatii care se pensioneaza pentru limita de varsta primesc o indemnizatie egala cu cel putin doua salarii de baza avute in luna pensionarii.
Interventie moderator Am rugamintea sa continuati discutiile deja deschise folosind functia "raspunde", nu sa postati noi topicuri. Multumesc!
Raportul de munca inceteaza de drept la data la care indepliniti conditiile de pensionare.

Gabriela Pintea

ancfd a scris:
ART.50. - Salariatii care se pensioneaza pentru limita de varsta primesc o indemnizatie egala cu cel putin doua salarii de baza avute in luna pensionarii.

Acest articol 50 din CCMN este obligatoriu pentru toti angajatorii chiar daca CCM la nivel de unitate nu il prevede?
Incetarea raportului de munca cand se realizeaza? Odata cu solicitarea efectuarii dosarului pentru pensionare sau la sosirea deciziei de pensionare de la Casa de Pensii?
Va multumesc!
Va rog sa-mi dati un raspuns in legatura cu intrebarea despre art.50 din CCMN.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii piticu piticu Buna ziua, Am si eu nevoie de un raspuns, cat mai urgent v[ rog Sunt angat in acest moment si indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta. ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la pensionare marza_alexa marza_alexa In ce conditii se pot plati salariile compensatorii la pensionare in invatamant? Si in ce cuantum? in Baza carui act ar putea scoala sa fie obligata la plata ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutoare pensionare la limita de varsta say say Salariaţii care se pensionează pentru limită de vârstă îşi primesc drepturile potrivit legii şi prezentului contract colectiv de muncă __ [b]CCM la ... (vezi toată discuția)