Detin in inchiriere un spatiu comercial, inchiriat acum 5 ani,cu prelungire in fiecara an,propietarul, persoana juridica cu multe spatii comerciale in toata tara,intrebarea mea este urmatoarea:care sunt drepturile mele la expirarea contractului si in ce mod poate fi atacat refuzul propietarului de a prelungi contractul de inchiriere ,bazat fiind pe o oferta mai buna. va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Da, daca e din Cipru compania, e clar ca au un contract bun, de regula foarte bun si sunt sanse mici sa-l puteti desfiinta. Va spun asta ca regula generala si nu valabila in absolut toate cazurile, dar au avocati pe care ii platesc serios tocmai pentru ca partenerii lor de afaceri sa nu le faca probleme.
Si oricum, daca dovediti ca e ilegal contractul, ce obtineti? Desfiintarea lui? Incetarea lui? IN NICI UN CAZ NU PUTETI SA FOLOSITI ASTA CA MOTIV PENTRU PRELUNGIREA SA.
Asa ca eu cred ca ar fi indicat sa va concentrati eforturile pe cautarea unui nou spatiu si, de data asta, luati-va avocat. Sincer, ascultati-l pe colegul care v-a sfatuit anterior. Imi pare rau, dar pe viitor e nevoie de diligente serioase pentru evitarea unor astfel de incurcaturi. Si daca este asa de important ca activitatea dv. sa se desfasoare intr-un spatiu care sa se bucure de stabilitate, incheiati un contract pe 3, 5, 10 ani... nu 1 an!!!
Duceti-va data viitoare cu varianta dv. de contract si negociati clauzele reciproc. Bafta!
Litigiu cu banca
bulg1
care sunt taxele abuzive impuse de banci,cum si daca pot fi recuperate si daca da,care ar fi durata procedurii(cat dureaza procesul) pana la recuperare (vezi toată discuția)