avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... liberarea conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

liberarea conditionata

va rog daca cineva are cunostinta de un caz de eliberare conditionata la jumatate de pedeapsa,condamnatul fiind grav bolnav.
Cel mai recent răspuns: anemary29 , utilizator 09:21, 26 Aprilie 2010
Teoretic exista lege pentru asa ceva,dar nu se aplica.Din pacate.
In acest sens stimata doamna Kovecsi a initiat un recurs in interesul legii in care a solicitat ICCJ pronuntarea pentru asigurarea interpretarii unitare a art.59 si 60 cod penal.Se statueaza astfel ca in cazul dvs.nu se acorda aceasta conditie speciala de liberare conditionata.Ca orice recurs in interesul legii solutia este obligatorie in practica instantelor.Ca o paranteza insa putem afirma:multe decizii in interesul legii nu au fost considerate decat orientativ la pronuntare.Jurisprudenta este numai izvor formal de drept.Daca nu exista modificare legislativa conforma deciziei puteti apela la un avocat ,,bun,, cu ,,relatii"in foruri superioare(trib.curte apel...)si probabil veti constata ca Romania este tara tuturor posibilitatilor nu SUA...
de ce in cazul meu nu se acorda aceasta conditie speciala de liberare conditionata?pt. ca nu pot iesi la munca?si am aflat pe pielea mea ca romania este tara tuturor posibilitatilor....si ce lege este pentru asa ceva dar nu se aplica?va multumesc pt raspunsuri.
Nici unz judecator no va face daca nare precedent in a face liberare conditionata pe motive medicale,indiferent de ce acte si dovezi ale bolii ar exista.Si indiferent cit de grava ar fii boala sau bolile.Am vazut oameni dusi pe targa pentru liberare conditionata la jumatate de pedeapsa,si judecatoru la intrebat pe cel condamnat daca ”a mai auzit sa se fi liberat cineva pe acest motiv sai dea si lui o dovada de unde si cind”,asa ca....slabe sanse.Totusi mult succes in acest demers.
Articolele 59;59/1 si 60 c.pen .stabilesc in mod concret modalitatile de liberare conditionata,de care dvs.,din nefericire ,nu beneficiati.
De altfel si recursul in interesul legii promovat de procurorul General este elocvent.
Aveti totusi posibilitatea in situata in care bolile dvs.nu se pot trata in reteaua sanitara a ANP,sa solicitati intreruprea executarii pedepsei,urmand ca in urma efectuarii unei expertize medico-legale,daca si aceasta atesta aceasta imposibilitate,instanta in baza art.455 cu ref.art.453 c.pr.pen. sa dispuna luarea acestei masuri

Alte discuții în legătură

Liberare conditionate tariq tariq cat poate sa stea un om condamnat la 3 ani inchisoarea sub art.215. CP. consecinte nu este deosebite de grava. poate se fie eliberat la jumatate din ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata in caz de boala grava Viviana Serni Viviana Serni Buna ziua, Ma adresez colegilor consultanti, cu rugamintea de a-mi furniza, daca aveti o sentinta/decizie prin care s-a decis liberarea conditionata a unui ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata eu;eu eu;eu in ce conditii se acorda eliberarea conditionata?necesita neaparat munca prestata ? (vezi toată discuția)