avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neachitare rate imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neachitare rate imprumut

Buna ziua. Sotul meu are contractat un credit dinainte de casatorie, fara ipoteca si fara garanti. In situatia in care a ramas somer si nu mai putem achita ratele la imprumut, banca poate cere executarea silita a bunurilor detinute de mine dinainte de casatorie? Sotul nu are proprietati care ar putea fi executate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 11:03, 25 Aprilie 2010
bunurile dvs obtinute inainte de casatorie si venituirile dvs salariale sau de alta natura nu pot fi urmarite sau executate silit fiind bunuri proprii. In ceea ce priveste bunurile comune situatia sta umpic altfel, adica banca poate solicita partajarea bunurilor comune si sa execute silit doar partea sotului dvs, desigur cand sotul isi va gasi un job, ar putea sa ii faca poprire pe salariu ... astea sunt sansele, in cazul in care nu reuseste sa plateasca creditul.
sa incerce la banca o restructurare de credit sau sa plateasca cat de putin ca sa evite situatiile neplacute :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita venituri sotie. yamada yamada In urma cu cativa ani am accesat un credit imobiliar pentru cumpararea unui apartament in care mi s-a pus ipoteca pe acel apartament. La momentul respectiv nu ... (vezi toată discuția)
Partaj interesant-speta FCF FCF Dau o bere cui reuseste sa gaseasca o solutie in speta de fata: In timpul casatoriei sotia a luat un imprumut DE NEVOI PERSONALE, doar pe numele ei, ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt.credit negarantat alexia2004 alexia2004 Buna seara, ziceti mey si mie, cum e treaba cu executarea asta silita: daca am un credit garantat cu ipoteca, pe un imobil a carei valoare (actuala) este mai ... (vezi toată discuția)