avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita venituri sotie.
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita venituri sotie.

In urma cu cativa ani am accesat un credit imobiliar pentru cumpararea unui apartament in care mi s-a pus ipoteca pe acel apartament. La momentul respectiv nu eram casatorit, dar intre timp m-am casatorit, sotia nefiind trecuta in actele de imprumut ale bancii. Este posibil ca in viitorul apropiat sa am dificultati in a mai putea plati ratele (am devenit somer). Inteleg ca imi vor executa silit apartamentul, iar daca suma rezultata din vanzarea sa nu acopera creanta, atunci imi vor face poprire pe veniturile mele, adica pe salariu. Intrebarile sunt:
1. Se pot atinge si de salariul sotiei, chiar daca ea nu a fost trecuta in contract ?
2. In casa exista bunuri mobile (mobila, aparate electrocasnice, etc), unele aduse de sotie dupa casatorie, altele cumparate impreuna, dar nemaiexistand documente de proprietate asupra lor. Se pot pune sechestru pe acestea ? Cum delimiteaza banca/firma de recuperari care au apartinut sotiei si care au fost cumparate impreuna ?
3. De obicei cat poate dura de la data cand ai prima incapacitate de plata pana la a te scoate din casa ?
Multumesc celor care imi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: yamada , utilizator 10:28, 9 Iunie 2010
doar bunurile si veniturile dvs vor fi executate silit. in privinta bunurilor mobile, creditorul va trebui sa ceara partajul intre soti pt a separa bunurile dvs de ale sotiei (eu nu cred ca vor face asta)
in caz de urgenta, poate gasiti un cumparator sa preia creditul ( cu acordul bancii)
Este si varianta sa gasesc un cumparator, dar numai la o valoare de circa 60-70 % din cat mai datorez eu bancii. Dar nu mai am venituri sa acopar restul de 30-40 % plus comisionul de 5 % de rambursare anticipate. Deocamdata nu sut considerat rau platnic, dar ma tem ca in scurt timp voi deveni. Am sa incerc si o negociere a dobanzii, macar la dobanda pe care am avut-o atunci cand am contractat creditul, dar nu imi fac sperante in a primi un raspuns pozitiv. Daca totul esuaza, atunci nu-mi ramane decat sa raman dator pe viata bancii/firmei de recuperari. Macar sotia sa ramana cu veniturile/proprietatile/bunurile intacte. Dar, de unde dovedesc ca o parte din ele (cea mai mare) i-a apartinut inca de dinainte de casatorie ?

facturi ( puteti cere copii de la magazine), martori.. inca o data, pt bunuri , trebuie sa ceara partajul si in plus, fiind mobile se pot muta...
poate puteti accesa o refinantare cu o dobanda mai mica pt care sotia sa fie coplatitor... poate exista totusi solutii sa puteti plati ratele pana va reangajati
Sacrifici din bunurile reale atat cat ai, dupa aceea ce mai poate executa, daca nu mai ai nimic. Poprire pe salariu si asta doar o cota de 1/3, catrebuie sa mai si traiesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil- contract de credit fara garantie imobiliara catapa catapa Buna ziua, Vin rugamintea daca se poate sa primesc un raspuns cat mai curand posibil. Am contractat un credit in urma cu 4 ani si am garantat cu ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri mobile. yamada yamada Am contactat un credit imobiliar pentru cumpararea unui apartament, deci cu ipoteca pe acel apartament. La momentul respectiv nu eram casatorit. Ramanand somer ... (vezi toată discuția)
Executare silita sotie pt credit nevoi personale sot Anka1983 Anka1983 Deci problema mea este asa. Sotul a luat un credit de nevoi personale in prima luna de casatorie, nu am girat si semnat pentru el.Acum nu si-a platiti ratele ... (vezi toată discuția)