avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Formula de calcul impozit PFA ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Formula de calcul impozit PFA ?

Pentru situatia expusa mai jos, va rog daca se poate, cateva explicatii, …etc desi am mai citit si pe alte forumuri, si nu numai….
Problema o reprezinta modul de calcul pentru determinarea venitului net in cazul unui PFA, vanzari cu amanuntul, neplatitor tva, impozitata in sistem real.
Intrebare: la calculul venitului net va trebui sa tin cont de variatia stocurilor, sau aplic intocmai formula de calcul prevazuta de art 52 din OMFP 1040 care nu face referire la aceasta ?
In opinia mea nu trebuie sa tin cont de variataia stocurilor, in principal pentru ca aceasta este specifica in partida dubla ( cazul SC, pentru care exista cont, sau la microintrprinderi in care legiuitorul facea referire expresa) dar si de faptul ca in normele OMFP 1040/2004 nu exista nicio specificatie in acest sens. Ba mai mult, este clar definit ce anume constituie venit brut si ce nu se considera venit brut.
Cat priveste cheltuiala admisa la deductibilitate, una din conditiile pe care trebuie sa o indeplinesca, este aceea ca trebuie sa fie cuprinsa in cursul exercitiului financiar al anului in cursul caruia au fost platite. Cum as putea eu in anul urmator sa tin cont de o cheltuiala facuta in anul precedent care nu va fi reflectata in Reg Jurnal de Incasari si Plati, pentru a respecta formula de la art 52
Gresesc prin acest mod de abordare ?
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
mayer, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 15:29, 28 Aprilie 2010
Nu, nu gresiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaug stocul la baza de impozitare? ismi3ismi ismi3ismi Contabilul pe care il am,pt CALCUL PROFIT, a scos VEniturile totale pe o lista si Cheltuielile totale deductibile pe o alta lista si a calculat cu programul pe ... (vezi toată discuția)
Impozitul net in cazul intreprinderii individuale mihaela71 mihaela71 Am gresit titlul subiectului.Am vrut sa spun venitul net pt care se aplica cota de impozit. Cum se calculeaza venitul net pt anul incheiat in cazul unui II cu ... (vezi toată discuția)
Raspuns de la dgfp privind solutionarea unei decizii de impunere suplimentara bianchita bianchita I n urma depunerii unei contestatii la DGFP am primit urmatorul raspuns: In vederea solutionarii contestatiei este necesar sa ne mentionati in scris in ... (vezi toată discuția)