avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare pierderi apa

Buna ziua.doresc un sfat si o rezolvare legala a problemei mele.Mi s-a fisurat legatura de la teava de apa cu coloana principala si am reparat in patru zile nu din rea vointa ci pentru ca foarte greu am gasit un instalator nimeni dintre vecini, nici administratorul un stiau pe nimeni. Zilnic administratorul ma suna sa-mi spuna ca problema se agraveaza, ca daca nu repar cat mai repede imi pune in plus pe factura viitoare 50 mc de apa. Ceea ce s-a si intamplat, m-am trezit ca am de plata in plus peste indexul de apometru (10 mc)pe care l-am comunicat 30 mc de apa .am cerut explicatii si mi-a spus ca datorita bunavointei lui am doar atat si nu mai mult si mi-a facut niste calcule care nu m-au lamurit deloc care e pierderea totala si cum s-a dedus calculul pe apartamentul meu.Mentionez ca nu avem apometru general pe fiecare scara ci pe bloc plus magazinele de la parter.Va rog sa ma lamuriti daca administratorul poate hotara cum vrea repartizarea pierderii de apa a blocului si cine ii poate verifica actele si facturile sa vada cum calculeaza ?nultumesc mul
Am citit legea si nu am gasit nicaieri ca administratorul poate decide repartizarea pierderii de apa cum vrea desi la blocul nostru s-a hotarat repartizarea pierderilor pe persoane.Intr-un final ma poate ajuta vreo institutie sau o reclamatie sa arat ca admnistratorul abuziv mi-a pus la plata toata pierderea de apa?Pe unde am intrebat si am dat telefoane(primarie, protectia consumatorului) mi-au spus k nu intra in competenta lor......deci suntem la mana administratorilor pe banii nostrii....
@krcaludia,
Inseamna ca nu ati citit cu atentie legea, normele de aplicare si ceea ce s-a scris putin mai sus.
Nu sunteti "la mana administratorilor". administratorul este angajatul asociatiei. Daca aveti o nemultumire, o nedumerire faceti o sesizare scrisa catre presedintele asociatiei pe care l-ati ales dumneavoastra. Contestati suma de plata in 10 zile de la afisare si cereti explicatii.
Dupa raspunsul presedintelui mai reveniti.
Dl Adriantot va multumesc pentru raspunsurile dvs si rabdare.Imediat cum s-a afisat la vizier factura am fost la administrator si i-ajm cerut sa imi arate cum a calculat suma pentru apa si care e pierderea totala de apa.mentionez ca noi suntem un bloc cu 3 scari si magazine la parter si pentru toate exista un singur apometru general.Mi-a aratat niste calcule din care a reiesit o pierdere totala pe bloc de 74 ron si mie mi-s incarcat 150 ron.Explicatia pe care mi-a dat-o a fost :' ti-am spus ca iti pun 50 mc daca nu repari" .Nemultumita de raspuns am fost la dna presedinta si am depus o cerere in care am cerut o explicatie si de 5 zile inca astept explicatia.
O intrebare va rog frumos: e legal sa imi puna la plata apei indexul care l-am dat din casa plus peste 20 mc de apa, adica indexul plus pausalul?
Va multumesc anticipat frumos pentru raspuns.
In primul mesaj spuneti de 30 mc peste consum, acum ziceti de 20 mc peste consum. Care e adevarul? Asta ca o chestiune de forma....!

Administratorul va poate pune oricat, asa cum si Dv. pretindeti sa nu va puna nimic sau mai putin. Va intreb: exista vreun contor care sa masoare pierderea de apa de la acea fisura nereparata 4-5 zile? Nu exista. In aceasta situatie, vina Dv. chiar daca nu este cuantificabila, exista...si administratorul a procedat arbitrar, tot asa cum arbitrar ar fi fost si daca va punea 10 mc peste consum sau doar 3 ...sau doar 5.
Buna ziua dna elga50, sunt 23cm apa peste cei 11mc de apa care i-am dat de la apartamentul meu. In conditiile in care administratorul nu s-a implicat in repararea instalatiei de nici un fel, nici macar cu un telefon de la raja, nu inteleg de ce se implica in scrierea de reclamatii catre primarie, amenintarea ca imi pune 50mc de apa daca nu repar si nici macar nu a fost vorba ca nu repar si multe alte actiuni nejustificate pe banii nostri, impotriva noastra,ca doar primeste salariu, .......trebuie sa fie arbitrar .....?........pe banii nostrii?

Alte discuții în legătură

Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult nsc0 nsc0 Buna seara, Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit ... (vezi toată discuția)
Apometru ContSters397026 ContSters397026 Se poate calcula un fir de 3mm de apa care curge nonstop,cati m cubi s-ar consuma lunar ? Daca am apometru mi se pot imputa pierderi de la acest firicel de ... (vezi toată discuția)
Calcul apa calda/ rece doru.pohrib doru.pohrib Sunt locatar al unui bloc din Galati cu 33 de apartamente (contorizate) cu 77 de persoane. Sunt nelamurit in ceea ce priveste calculul sumelor aferente ... (vezi toată discuția)