avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren concesionat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren concesionat

Detin un teren concesionat (apartinand primariei) inca din anul 2000. In ce masura pot cumpara acest teren? Imi permite legea sa fac acest lucru si daca da sub ce conditii, sau e la discretia functionarilor publici si al primarului?
Cel mai recent răspuns: Oac123 , utilizator 11:30, 21 Octombrie 2021
Dreptul de concesiune este reglementat în primul rând în art. 136 alin. 4 teza a II- a din Constitutie care prevede ca bunurile proprietate publica pot fi concesionate. Urmare a abrogarii Legii nr. 219/1998 privind regimul concesiunilor prin O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, acest ultim act normativ împreuna cu .O.U.G.nr. 54/2006. privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica reprezinta, în prezent, dreptul comun în materia concesiunilor.
Da, se poate achizitiona terenul concesionat la momentul incetarii contractului. Vezi legislati, O.U.G.nr. 54/2006.
sau chiar si mai devreme daca faceti dovada construirii pe terenul concesionat
Terenul concesionat ,actualmente, face parte din domeniul public al statului, iar bunurile ce-l compun sunt inalienabile si nici prin posesia indelungata (uzucapiunea de 30 de ani ) nu pot fi dobandite.
Numai in masura in care acest teren va avea calitate de bun proprietate privata , il veti putea dobandi.
Asa incat, pana la incetarea contractului de concesiune, aveti calitate de simplu detentor precar, cu un drept de posesie si folosinta.
Buna ziua.
Am "cumparat" de la o persoana un teren concesionat pe care am construit o casa - mai bine zis in acte el a construit si acum imi vinde mie casa. In momentul transferarii casei pe numele meu cu terenul ce se intampla? Preiau eu concesiunea sau il pot cumpara efectiv de la primarie?
Ce se intampla daca proprietarul concesiunii are 17 ani? Pot face acte de vanzare pe casa inainte de majoratul lui? (parintii lui traiesc si pot semna ca si reprezentanti legali)
Buna ziua! intrebarea mea este urmatoarea: am un contract de concesionare a unui teren incheiat cu multi ani in urma, teren la care am renuntat, in concluzie nici taxa anuala nu a mai fost achitata. A cum, primaria respectiva ma someaza la plata unei sume destul de mare, in conditiile in care am renuntat la teren. Ce pot face cu baza legala, sa fiu absolvita de plata acestei sume?

Alte discuții în legătură

Contractul de concesionare gupy gupy am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: un teren concesionat se poate transmite? daca da, care sunt pasi? (vezi toată discuția)
Transmiterea concesiunii lucasamuel lucasamuel O persoana a concesionat de la primarie o parcela de teren pe care a construit o casa. Mi-a vandut casa si terenul intocmind un act de mana. Ulterior a ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)