avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de concesionare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de concesionare

am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: un teren concesionat se poate transmite? daca da, care sunt pasi?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:45, 1 Februarie 2007
care din parti sa-l transmita?Esti sigur ca nu e vorba de inchiriere?
cui?
concesionat conform carei legi ( 219/1998 sau 50/1991 modificata)?
Cred ca sunt necesare mai multe date( e vorba de un simplu teren, sau de terenuri concesionate tinerilor pentru realizarea de locuinte?)
In principiu bunurile concesionate nu pot fi subconcesionate( alta modalitate de transmitere nu ai, fiind bunuri din domeniul public sau privat al statului sau unitatilor administrativ teritoriale)- Legea219/1998. In masura in care exista motive intemeiate(imposibilitate obiectiva de realizare a obiectului contractului de concesiune) se poate renunta la concesiune si bunul revine concedentului(fara a se plati despagubiri).
Flo
ideea era ca terenul a fost concesionat de la o persoana care dobandise terenul in baza Lg. 18/1991, in 2001 a intervenit contractul de concesionare intre proprietarul terenului si concesionar. in contractul de concesionare, proprietarul se obliga ca in momentul in care legislatia ii va permite sa incheie contract de vanzare-cumparare. ii permite legislatia in acest moment?
Daca bine am inteles, concedent ar fi o persoana fizica, imporprietarita in conformitate cu lega18. Conform Legii 219/1998 calitatea de concedent nu o poate avea o persoana fizica( doar Consilul local, Judetea, Instituitii publice, Ministerele.)..vezi art. 5 al legii.

Probabil ca intre cele doua parti a fost incheiat un contract de inchiriere(poate arenda)...
persoana a fost cumva improprietarita cu un teren cu interdicitia de vanzare timp de 10 ani?
1. concedentul este proprietar in baza lg 18.
2. nu stiu daca are interdictie de a vinde, dar presupun ca da, din moment ce in contractul de concesionare, concedentul se obliga sa perfecteze actele in momemntul in care legislatia ii va permite.
si ar mai fi o mica chestie, terenul este concesionat pe o perioada de 99 de ani, iar in toate carticele pe care le-am gasit eu se concesioneaza pe o perioada de 49. explica-mi, te rog!

Alte discuții în legătură

Teren concesionat orelly orelly Buna ziua, ma poate ajuta cineva, doresc sa cumpar un teren concesionat de la o persoana fizica care a participat la licitatie in 2002, si sunt curios daca imi ... (vezi toată discuția)
Transmitere concesiune. Imparatul Imparatul Parintii mei au concesionat in 1994 un teren de la primarie, pe care si-au construit casa. In contract scrie ca terenul va fi concesionat atata timp cat ... (vezi toată discuția)
Concesiune - riscuri bogdanfinante bogdanfinante am o rugaminte , stie cineva avizat ce riscuri sint la cumpararea unei concesiuni pt un teren? multumesc anticipat:O (vezi toată discuția)