avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Viabilitatea uzufructului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Viabilitatea uzufructului

Parintii mei mi-ai facut act de donatie prin uzul fruct pe casa,mai am o sora....intrebarea mea este....SE STRICA ACEST ACT?SI DACA DA,CAND?SI IN TIMPUL CAT PARINTII TRAIESC SI DUPA MOARTEA LOR?VA MULTUMESC.
Daca donatia incalca rezerva succesorarala da se poate desfiinta actul de catre instanta la cererea mostenitorului rezervatar caruia i s-a incalcat cota.

In termen de 3 ani de la deces , mostenitorii rezevatari pot ataca actele cu titlu gratuit care le incalca rezerva succesorala.
Ce inseamna donatie prin uzufruct? Puteti descrie mai bine actul?

Ce alte bunuri lasa parintii mostenire restului de mostenitori? Lor li s-au facut donatii? Alta conditie exista in donatia aia?
da mai exista in act si cu clauza de intretinere.nici eu nu stiu ce inseamna uzul fruct.si la sora mea i-a dat teren ptr a construi casa cu acte de vanzare cumparare,terenul face parte din gradina casei pe care mie mi-a facut cat.
:offtopic: Va rog sa nu mai redactati mesaje consecutive.
Mesajele care incarca inutil topicul vor fi sterse fara avertisment. Este si in interesul userului ca topicul sa ramana cat mai curat si usor de parcurs, asa incat cat mai multe persoane sa-l parcurga rapid si sa-i raspunda. Ca sa evitati mesajele consecutive, puteti folosi functia de editare, completand astfel ultimul mesaj.
Multumesc pentru intelegere.

Nu prea vad sanse de atac, dar depinde cat de legal au fost intocmite, care e valoarea bunurilor donate fiecarui mostenitor si daca va mai fi ceva in plus de mostenit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament in instanta aminush aminush Buna ziua, Bunica mea a decedat in urma cu 6 luni,dat fiind ca nici unchiul si nici tatal meu nu i-au stat alaturi la batranete m-a lasat pe mine ... (vezi toată discuția)
Donatie cu uzufruct viager marinel01 marinel01 Parintii mi-au donat prin act de donatie cu uzu fruct viager casa batraneasca si terenul in 2012 acum ei sunt decedati.Mai am doua surori.Ele pot sa atace ... (vezi toată discuția)
Donatie facuta de sot ella76 ella76 Buna ziua, Sunt casatorita cu sotul meu de 6 ani si urma casatorie nu a rezultat nici un copil. Sotul si-a luat un imobil cu credit in 2008, casatoria a ... (vezi toată discuția)