avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament in instanta

Buna ziua,

Bunica mea a decedat in urma cu 6 luni,dat fiind ca nici unchiul si nici tatal meu nu i-au stat alaturi la batranete m-a lasat pe mine mostenitor prin testament, iar acum atat tatal meu cat si unchiul meu vor sa ma trimita in instanta pentru a contesta testamentul.
Exista posibilitatea pierderii acestei mosteniri in favoarea tatalui si a unchiului meu in instanta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:05, 26 Aprilie 2010
in calitate de mostenitori rezervatari , atat tatal dvs. cat si unchiul va pot actiona in instanta , invocand reductiunea liberalitatilor excesive .
pt. a avea si castig de cauza , trebuie avute in vedere mai multe aspecte .
apelati la un avocat care sa va reprezinte .
nu o sa pierdeti mostenirea, doar se va reduce emolumentul ei.
Problema este ca mie mi-a lasat locuinta ei, iar verisoarei mele i-a lasat terenul extravilan . Verisoara m-a ajutat la intretinerea bunicii atat financiar cat si prin prezenta.
care ar fi liberalitatile excesive si ce s-ar putea reduce din mostenire?
Liberalitatile excesive sunt cele ce incalca rezerva succesorala si se reduc tocmai aceste liberalitati pentru a ocroti aceasta rezerva.

:offtopic: Va rog sa nu mai redactati mesaje consecutive.
Mesajele care incarca inutil topicul vor fi sterse. Este si in interesul userului ca topicul sa ramana cat mai curat si usor de parcurs, asa incat cat mai multe persoane sa-l parcurga rapid si sa-i raspunda.
Ca sa evitati mesajele consecutive, puteti folosi functia de editare, completand astfel ultimul mesaj.
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara rezultat ContSters212788 ContSters212788 Daca bunicii mei au lasat testament ca dupa moartea lor unchiul meu sa primeasca mostenirea iar acesta la randul lui a lasat mostenirea cu testament fiului ... (vezi toată discuția)
Mostenire pedrosolitar pedrosolitar Bunica fostei mele sotii a donat casa si tot ce avea unui nepot de verisoara, exluzand-o pe fiica si nepoata ei. In situatia data ce se poate face? (vezi toată discuția)
Reductiune testamentara yulianus yulianus Buna ziua. Revi cu o intrebare,pt cineva care ma poate ajuta, sunt intr-un proces cu unchiul meu partaj judicar, in care el cere reductiune testamentare(eu am ... (vezi toată discuția)