avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fise fiscale - predarea lor angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fise fiscale - predarea lor angajatilor

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog, ca angajator, am obligatia de a preda fisele fiscale angajatilor care nu mai lucreaza in companie pana la o data limita ? Daca angajatii care au fost sunati pt a li se comunica ca avem fisele fiscale nu vin sa le ridice, avem noi obligatia, pe cheltuiala noastra, sa trimitem plicuri cu confirmare de primire fiecarui fost angajat, acasa ?

Din informatiile pe care le am eu, legea obliga angajatorul sa puna la dispozitia salariatilor fisele fiscale, insa nu il obliga si sa alerge dupa ei pentru a le preda fisele cu forta - pentru ca unii fosti angajati manifesta un dezinteres extraordinar.

Daca ma puteti ajuta, am rugamintea sa precizati cum trebuie exact sa procedam, si in temeiul carei legi.

Multumesc anticipat !

O zi frumoasa tuturor !
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 11:57, 26 Aprilie 2010
Pana la 29 februarie, angajatorii trebuie sa completeze si sa depuna la organul fiscal competent fisele fiscale pentru fiecare salariat. Obligatia este prevazuta de Codul Fiscal si de Ordinul Ministerulului Economiei si finantelor nr. 2293/2007 pentru aprobarea modelului si continutului fisei fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii.
Salariatii primesc fisa fiscala la incetarea raporturilor de munca in cursul anului

OMEF nr. 2293/2007 mai stabileste faptul ca angajatorii vor inmana un exemplar al fisei fiscale odata cu definitivarea formelor de lichidare sau la incetarea raporturilor in baza carora au fost obtinute veniturile din salarii, in cazul persoanelor care inceteaza sa obtina venituri din salarii sau asimilate salariilor in timpul anului.

Deci...trebuia sa le inmanati fisa fiscala odata cu lichidarea. Acum nu vad alta solutie decat sa le transmiteti, asa cum ati spus, cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa fiscala VLADUTZA07 VLADUTZA07 Angajatul este obligat sa faca dovada predarii fiselor fiscale tuturor angajatilor sau trebuie eliberate doar la cerere? Unde este reglementat acest lucru? (vezi toată discuția)
Fise fiscale j0lli3 j0lli3 pana la ce data se depun fisele fiscale? se pot trimite si prin posta? va multumesc (vezi toată discuția)
Fisa fiscala asadar27 asadar27 Buna ziua, Lucrez de 2 ani jumatate la o firma si nu am primit in nici un an fisa fiscala. Spuneti-mi cui trebuie sa ma adresez pentru a primi aceste fise ... (vezi toată discuția)