avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general fise fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

fise fiscale

pana la ce data se depun fisele fiscale?
se pot trimite si prin posta?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaela cristina , utilizator 22:54, 4 Februarie 2009
Cred se se vor depune tot pana la data de 15 mai . Se pot trimite si prin posta cu confirmare de primire.
Termenul de depunere a fiselor fiscale este pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul fiscal expirat.
Termenul pentru depunerea fiselor fiscale ale salariatilor referitoare impozitul pe veniturile din salarii pentru anul fiscal anterior este 28 februarie 2009.
Pana la 28 februarie, angajatorii trebuie sa completeze si sa depuna la organul fiscal competent fisele fiscale pentru fiecare salariat. Obligatia este prevazuta de Codul Fiscal si de Ordinul Ministerulului Economiei si finantelor nr. 2293/2007 pentru aprobarea modelului si continutului fisei fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii.
Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii se completeaza de catre angajatori pentru fiecare persoana care realizeaza venituri din salarii sau asimilate acestora, la functia de baza ori in afara functiei de baza, conform legii. Fisele fiscale se depun pentru anul fiscal expirat.
Fisele fiscale trebuie sa cuprinda date referitoare la identificarea angajatorului si angajatului, referitoare la perioada angajarii, deducerile personale si calculul impozitului pe veniturile din salarii. Dupa depunerea acestora la organul fiscal, angajatorii trebuie sa transmita un exemplar si salariatilor.
Fisele fiscale se depun in format electronic, pe suport magnetic sau optic, insotite de un borderou privind continutul acestora, semnat si stampilat conform legii, in conformitate cu OMEF nr. 2293/2007. Formatul electronic al formularului se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor, disponibil gratuit la adresa www.mfinante.ro.
j0lli3 a scris:

pana la ce data se depun fisele fiscale?
se pot trimite si prin posta?
va multumesc

28 februarie, se pot depune si cu posta, dar nu uita sa pui discheta si sa le depui cu scrisoare declarat si cu confirmare de primire.
buna ziua,as dori o lamurire cu privire la fisa fiscala pentru angajat;am solicitat un credit de la o banca unde mi sa cerut si fisa fiscala de la locul anterior de munca deoarece am 4 luni vechime la locul de munca actual,le-am cerut fostilor mei patroni fisa fiscala pentru lunile in care am lucrat la ei si mi-au dat un raspuns foarte interesant:nu o pot avea numai dupa 20 februarie,mam consultat cu doamnele de la ministerul de finante si ei sunt obligati prin lege sa-mi dea fisa fiscala la cerere,mai apoi sa le depuna la finante,aceasta fisa mi-o pot trimite si pe e-mail.va rog sa ma luminati cu privire la acest lucru pentru ca ei sustinu cu totul altceva decat doamnele de la finante.va multumesc!

Alte discuții în legătură

Fise fiscale - predarea lor angajatilor Is99 Is99 Buna ziua, Spuneti-mi va rog, ca angajator, am obligatia de a preda fisele fiscale angajatilor care nu mai lucreaza in companie pana la o data limita ? ... (vezi toată discuția)
Ff2010 anairam_unid anairam_unid Fisele fiscale 2010 se mai depun pe punct de lucru ? (vezi toată discuția)
Fisa fiscala - ce se intampla daca firma nu vrea sa o elibereze ? noiklosa noiklosa Buna ziua, In urma cu ceva vreme, am fost angajat la o firma care a incetat raporturile de munca in conditii discutabile, daca nu ilegale, printre altele ... (vezi toată discuția)