avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de cresterea a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de cresterea a copilului

buna ziua.sotia termina somajul pe 8 iulie si ar trebui sa nasca undeva in jurul datei de 15 oct. poate sa faca un contract de asigurat social de 4 luni pt a beneficia de indemnizatia de crestere a copiluilui??
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:48, 26 Aprilie 2010
1. Contractul de asigurare sociala nu o ajuta la obtinerea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.
2. In cele 4 luni trebuie sa obtina venituri profesionale supuse impozitarii.
3. Poate face un contract de munca cu o ora pe zi, pe perioada determinata sau o conventie civila de prestari servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului gradadriana gradadriana Buna seara, Sunt profesor suplinitor calificat si am contract de munca pe perioada determinata adica la 31 august 2010 imi inceteaza contractul individul de ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de crestere a copilului? miky3110 miky3110 Buna seara! As dori sa stiu si eu daca acum sunt in somaj si raman insarcinata pot plati asigurarile sociale in lunile cand nu mai sunt in somaj pt a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alexandra001 alexandra001 buna ziua. Sunt angajata din 15.09.2009 in invatamant cu contract de munca pe perioada determinata care expira la data de 15.06.2010, sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)