avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Vreau sa stiu si eu va rog,cati bani va trebui sa dau ca pensie alimentara,la un singur copil, la un venit de 560 net pe luna?Care este procentul la aceasta suma? Si daca mai trebuie sa dau si alti bani,in cazul in care fiul meu este handicapat.....incadrat la handicap accentuat? Daca da....pe langa pensie alimentara,cat mai trebuie sa scot din buzunar?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:42, 30 Aprilie 2010
Art. 94 C.fam.
Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau hotara incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la 1/4 din castigul sau din munca pentru un copil,1/3 pentru doi copii si 1/2 pentru trei sau mai multi copii.
1/4 din 560 lei=140 lei.
Procentul este de 25% din venitul net lunar realizat de dvs.Legal la alte sume de bani nu puteti fi obligat, doar daca dvs. doriti sa-l ajutati mai mult decat cu suma stabilita de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de calatorie minor teresitarus teresitarus cum se calculeaza pensia alimentara an momentul de fata si cum trebuie sa procedez pentru majorare si ce acte ami trebuie (vezi toată discuția)
Mod de calcul pensie intretinere sonyka sonyka buna ziua cum se calculeaza pensia de intretinere pt minor ?se i-a procent din salarul brut sau din salariul net?si inca o intrebare.tichetele de masa se ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tumi tumi as vrea sa stiu cum se calculeaza plata pensiei alimentare,cand este vorba de un copil,care ramane in intretinerea mamei,se ia in calcul si datoriile tatalui ... (vezi toată discuția)