avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda de circulatie primita in Franta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda de circulatie primita in Franta

buna ziua, o sa trec direct la subiect si sper sa ma puteti ajuta cu cateva informatii. tatal meu a luat o amenda de circulatie in Franta acum 5 luni, suma fiind de 2250 euro pe care a platit-o pe loc. problema este ca in decursul acestor luni au continuat sa vina citatii acasa pentru a mai plati inca o data aceeasi suma. prima oara am trimis o copie dupa chitanta si totusi nu au incetat aceste citatii. ma puteti ajuta in legatura cu asta? nu cunosc legislatura din Franta si nu stiu cum ar fi posibil sa platesti de 2 ori aceeasi amenda. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:47, 28 Aprilie 2010
sincer, nici eu nu cunosc legislatia frantei.
dar, este un principiu absolut unanim recunoscut ca nu poti sa platesti, sa fii pedepsit, de doua ori pt aceeasi fapta.
un dicton latin spune: NON BIS IN IDEM.
Sunteti convinsa ca acea copie a chitantei a fost trimisa autoritatii care a aplicat sanctiunea, amenda?
Verificati inca odata!
Cine trimite citatia?
mai mult ca sigur ca e vorba de altceva.. trebuie verificat.. sistemul din franta e similar celui din romania numai ca e mai simplificat si mai transparent
Daca relatarile dvs sunt reale,in sensul daca nu au mai existat si alte sanctiuni,trimiteti o copie a chitantei de achitare a amenzii prin internet ,dar si prin scrisoare recomandata,cu confirmare de primire organului care a aplicat amenda insotita de o cerere in limba franceza in care aratati cele mentionate de dvs.mai sus.
In rest,este o problema de legislatie franceza, pe care numai un jurist din acea tara o poate solutiona

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis romanesc retinut in franta pentru viteza 133km in zona de 90 km admis Daniel 1955 Daniel 1955 Mi- a fost retinut permisul pentru depasirea vitezei cu 43 km peste limita legala de 90 km/h si am fost amendat cu 135 euro.Am primit un proces verbal in care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc in franța și conduc aici cu permis românesc, ... Seb2388 Seb2388 Buna ziua, Locuiesc in Franța și conduc aici cu permis românesc, am fost oprit de către jandarmi pentru depășirea limitei de viteza cu +40(93km/h in ... (vezi toată discuția)
Citatie-neprezentare Alexandra-C13 Alexandra-C13 am si eu o rugaminte,am primit o citatie de la TRIBUNALUL BUCURESTI in calitate de parat in proces cu directia generala de pasapoarte in calitate de reclamant ... (vezi toată discuția)