avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am vb cu un avocat.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am vb cu un avocat.

azi am fost si am vb cu un avocat care mi-a spus ca desi eu cer incredintarea copilului aici intarzie foarte mult ,dar nu capat niciun drept asupra copilului.si chiar daca vreau sa plec cu el tot de taica-su depinde.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 17:34, 28 Aprilie 2010
:offtopic: IN primul rand, nu mai redactati mesaje consecutive; ele pot fi sterse fara avertisment.
Multumesc.

Apoi, nu, nu este asa. Copiii trebuie sa aiba legaturi cu ambii parinti si regula e ca partintii se inteleg in sensul asta, exceptia e programul de vizita stabilit de instanta.
Daca asa vedem lucrurile, am putea foarte bine sa ne crestem copiii departe de toata lumea, caci ei nici lumina zilei nu e musai sa o vada in lipsa unei hotarari, nu? :O
Ca parinte ai niste datorii, inclusiv sa asiguri un echilibru emotional copilului tau; la asta contribuie relatia cu celalalt parinte.
Am avut instanta care ne-a spous clar ca putem sa renuntam la program, nu conteaza, oricum ea va stabili unul caci se pare ca partile tranzactioneaza pe asta si o sa ajunga iar la neintelegeri.
Ea credea ca e in interesul minorului sa existe inca de acum un program. Si a existat. :D
d-na avlil, dvs vorbiti de relatiile normale intre parinti si copii, d-na e in romania cu minorul, sotul sau fostul concubin e cu "relatia" lui in Spania. tatal minorul nu vrea sa-i dea procura femeii sa mearga in spania cu acest copil, de frica sa nu-i tulbure fericirea. eu inteleg ca pe acest om nu-l intereseaza sa aiba relatii cu minorul
nu-i raspunde femeii la telefon, n-o ajuta cu nimic.
copiii trebuie sa aiba legaturi cu ambii parinti, dar cat unul din ei nu-si doreste, ce sa faci?
datoria celui ce are in grija un copil, e sa-l protejeze, uneori chiar si impotriva celuilalt zis parinte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot scoate minorul din tara fara acordul tatalui? raulviatamea raulviatamea sant divortata si am un baietel de 3 ani care mi-a fost incredinta mie cu hotarare definitiva si irevocabila,dar cu drept de vizita tatalui in fiecare ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort adinu91 adinu91 bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor corina0 corina0 as dori sa stiu si eu cum poate un copi de 17 ani sa iese din tara cu sora mai mare , aceasta fiind majora, iar parintii fiind divortati , copii incredindati ... (vezi toată discuția)