azi am fost si am vb cu un avocat care mi-a spus ca desi eu cer incredintarea copilului aici intarzie foarte mult ,dar nu capat niciun drept asupra copilului.si chiar daca vreau sa plec cu el tot de taica-su depinde.
:offtopic: IN primul rand, nu mai redactati mesaje consecutive; ele pot fi sterse fara avertisment.
Multumesc.
Apoi, nu, nu este asa. Copiii trebuie sa aiba legaturi cu ambii parinti si regula e ca partintii se inteleg in sensul asta, exceptia e programul de vizita stabilit de instanta.
Daca asa vedem lucrurile, am putea foarte bine sa ne crestem copiii departe de toata lumea, caci ei nici lumina zilei nu e musai sa o vada in lipsa unei hotarari, nu? :O
Ca parinte ai niste datorii, inclusiv sa asiguri un echilibru emotional copilului tau; la asta contribuie relatia cu celalalt parinte.
Am avut instanta care ne-a spous clar ca putem sa renuntam la program, nu conteaza, oricum ea va stabili unul caci se pare ca partile tranzactioneaza pe asta si o sa ajunga iar la neintelegeri.
Ea credea ca e in interesul minorului sa existe inca de acum un program. Si a existat. :D
d-na avlil, dvs vorbiti de relatiile normale intre parinti si copii, d-na e in romania cu minorul, sotul sau fostul concubin e cu "relatia" lui in Spania. tatal minorul nu vrea sa-i dea procura femeii sa mearga in spania cu acest copil, de frica sa nu-i tulbure fericirea. eu inteleg ca pe acest om nu-l intereseaza sa aiba relatii cu minorul
nu-i raspunde femeii la telefon, n-o ajuta cu nimic.
copiii trebuie sa aiba legaturi cu ambii parinti, dar cat unul din ei nu-si doreste, ce sa faci?
datoria celui ce are in grija un copil, e sa-l protejeze, uneori chiar si impotriva celuilalt zis parinte
Sentinta divort
adinu91
bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)