avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dizolvare societate cu datorii nedeclarate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dizolvare societate cu datorii nedeclarate

Buna ziua,
In cazul unei soc com cu un singur asociat procedura de dizolvare pare a fi simpla, se completeaza o cerere, se duce un certificat fiscal de la Adm Fin obligatoriu pe zero si se asteapta hotararea judecatoreasca.Problema care ma intereseaza pe mine este urmatoarea : am un client care are o firma pe care nu a desfasurat nici o activitate, dar anul trecut nu a depus declaratii privind impozitul forfetar( desi firma nu avea activitatea suspendata) deci Adm Fin elibereaza certificatul fiscal pe zero si poate dizolva soc com, dar totusi el are impozite nedeclarate si neplatite la stat. Ce se intampla in acest caz daca totusi dizolvarea se face si se constata ulterior ca el nu a declarat obligatiile de plata?
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 08:39, 28 Aprilie 2010

PROBLEMA AFISARE CONTINUT MESAJ 596633

Buna seara.
Hotararea de radiere a firmei, are un termen legal de contestare prin recurs .
Daca in urma expirarii acestui termen, nimeni nu a contestat hotararea,atunci ea devine irevocabila,se publica si in Monitorul Oficial si deci ,asta e.
Scaparea sau neglijenta,daca poate fi vorba de asa ceva, a fost a celor care au eliberat certificatul pe zero.
Mai pot fi caile extraordinare de atac,doar in cazuri exceptionale .
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
merci de raspuns, sa inteleg ca dupa redactarea cererii la onrc se duce la tribunal, tribunalul anunta dgfp ? sau nu exista corespondenta scrisa intre cele 2 institutii? ma intereseaza pentru ca nu sunt declarate impozite iar certificatul este pe 0 dar daca dgfp primeste instiintare de dizolvare a soc si se sesizeaza ca respectiva soc nu a declarat impozite in ultimul an. ce se intampla atunci?
deci Adm Fin elibereaza certificatul fiscal pe zero si poate dizolva soc com

1.Asa cum ati redactat intrebare rezulta ca nu ati luat inca Certificatul de atestare fiscala pe 0 ci doar sperati la acest lucru ?
Din practica va spun ca NU vi se va elibera certificatul deoarece nu aveti toate declaratiile depuse
2. prima etapa este dizolvarea soc - hotarare AGA
la a 2 etapa, radierea, va trebuie Certificatul de atestare fiscala pe 0
culmea este ca am certificatul pe zero, soc a avut regim derogatoriu de nedepunere declaratii pana la 01.01.2010, dar ea pe anul trecut trebuia sa declare forfetarul soc nu a fost suspendata, nu a depus declaratii pt forfetar a cerut un certificat fiscal de la adm fin si a fost eliberat cu sume de plata=0, si acum vrea sa dizolve soc dar nu vrea sa declare forfetarul pe anul trecut si nici sa il plateasca, in caz ca finantele se autosesizeaza si va trebui declarat impozitul se poate renunta la cererea de dizolvare? sau daca intervine tribunalul ( fiind cererea inregistrata la tribunal) ag econ va fi chemat in instanta de finante?e caz de evaziune fiscala?

Alte discuții în legătură

Srl dizolvat la 30.04.2009 plateste impozit forfetar? kleytos kleytos un SRL a depus la ORC o hotarare a adunarii generale (asociat uniuc) privind dizolvarea. asta s-a intamplat inainte de introducerea impozitului minim. la ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata lucia popp lucia popp -un srl cu asociat unic, infiintat in martie 2007 si dizolvat in noiembrie 2007 , in baza art 235/Legea nr 31/1990 republ, cu activitate 0 de la inceput pana ... (vezi toată discuția)
Dizolvare microintreprindere aflata in suspendare costy1 costy1 Buna ziua , Va expun urmatoarea situatie . O societate inregistrata ca microintreprindere , isi suspenda activitatea prin registrul comertului in cursul ... (vezi toată discuția)